Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 30 augusti 2016

8 moderna lantkök! Här är höstens härliga köksnyheter

Höstens nya lantkök bjuder på mer färg och stor personlig frihet. Här är 8 nya lantkök att inspireras av. Vilket väljer du?

Bild 1/2
Bild 2/2

1. Trä kommer allt mer

Stiligt lantkök med smarta detaljer.
Stiligt lantkök med smarta detaljer.

Ett stort lantkök med luckor i massivt trä där träets vackra ådringar är framträdande. Serien heter Grand och finns i flera utföranden. Ett smart knep för att skapa en känsla av luft och ljus är att måla överskåpen i vitt och låta vissa väggar vara utan överskåp. Ballingslöv.

2. Smart sekelskiftesstil

Vitt är alltid vackert i köket.
Vitt är alltid vackert i köket.

Detta kök påminner om inredningsstilen som var populär kring sekelskiftet 1900. Handmålade, innanförliggande luckor i traditionellt utförande med synliga gångjärn ger rätt känsla liksom gammaldags knoppar och skålhandtag. Serien heter Broby. Kvänum.

3. Blankt och avskalat

Ett lantkök behöver inte vara romantiskt utan kan även vara avskalat.
Ett lantkök behöver inte vara romantiskt utan kan även vara avskalat.

Sätt egen prägel på köket med serien Solid. Välj mellan blanka eller matta luckor i 17 färger – eller varför inte mixa luckor i olika kulörer? De helt släta luckorna kan med fördel dekoreras med personliga beslag. Ballingslöv.

4. Både urbant och lantligt

Gråa luckor är den stora kökstrenden.
Gråa luckor är den stora kökstrenden.

The Urban Country Style kallas serien som sammanför det lantliga med det urbana. Ett modernt kök med romantisk inramning. Rostfria vitvaror i kombination med gråa Ponte-luckor ger också lite industrikänsla. Kvik.

5. Inne med grått

Fin färgsättning som fungerar i det flesta hus.
Fin färgsättning som fungerar i det flesta hus.

Allt fler väljer att måla köket i grått. Här ett kök i serien Nordic med köksluckor i massiv ask målade i mörkgrått. Rutigt golv, helkaklade väggar, skålhandtag och öppna hyllor ger ett nostalgiskt men ändå moderna intryck. Ballingslöv.

6. Detaljer i mässing

Ombonat lantkök i milda färger.
Ombonat lantkök i milda färger.

En rejäl köksö och väggpaneler i pärlspont ger en ombonad känsla till detta lantkök. Handtag och blandare i mässing förstärker det gammaldags intrycket. Serien Lindö Plus är generöst och inbjudande. Marbodal.

7. Svartbetsad ek

Effektfullt kök med svarta luckor och vita stenbänkar.
Effektfullt kök med svarta luckor och vita stenbänkar.

Ett kök i svart ger ett gediget och lyxigt intryck. Detta lantkök har luckor i ek och bänkskivor i marmor. Även dörrarna har betsats i svart. Serien heter Helena. Vedum.

8. Skärgårdskänsla

Skärgårdskök med modern touche.
Skärgårdskök med modern touche.

Ljusgråa luckor, effektfulla dekorgångjärn, bänkskivor i ek och nåtat trägolv för tankarna till ett köpmanhus i skärgården. Köksön och det fristående skåpet fungerar som en smart och stilig rumsavdelare mot matgruppen. Serien heter Åkerö. Marbodal.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen