Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 2 november 2015

Är det här Sveriges mest originella hus?

Familjen Renvaktar i Blekinge tröttnade på att deras hus var så grått. Kolla in den extrema förvandlingen av huset. Den får turistbussar att stanna till!

Bild 1/3
Bild 2/3
Bild 3/3

En explosion av färger och former pryder numera familjen Renvaktars hus i utkanten av Bräkne-Hoby i Ronneby kommun. Det var den gode vännen och konstnären Kim Demåne som fick fria händer att använda husfasaden som målarduk.

– Jag tänkte mycket på Ronneby när jag målade, på vattentornet och alla små röda stugor, berättar Kim för SVT i Blekinge.

Nu har huset blivit en turistattraktion i kommunen, eftersom det ligger vid en av de mest trafikerade vägarna i Bräkne-Hoby.

– Ja, varje dag ser jag glada ansikten här utanför på människor som stannar till. I somras stannade en hel turistbuss härutanför och blockerade vägen i 10 minuter, berättar Jonas Renvaktar för SVT.

Titta på SVT Blekinges film om familjens Renvaktars häftiga hus!
Och följ förvandlingen steg för steg i Blekinge P4:s film!

Skicka in bilder på andra spännande hus!

Har du själv ett ovanligt hus? Eller känner du någon i grannskapet som har det? Dela gärna med dig genom att skicka in en bild till oss (efter att du fått OK från ägaren förstås).
Maila till tipsaoss@land.se.

 

—–

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen