Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 2 november 2015

Är det här Sveriges mest originella hus?

Familjen Renvaktar i Blekinge tröttnade på att deras hus var så grått. Kolla in den extrema förvandlingen av huset. Den får turistbussar att stanna till!

Bild 1/3
Bild 2/3
Bild 3/3

En explosion av färger och former pryder numera familjen Renvaktars hus i utkanten av Bräkne-Hoby i Ronneby kommun. Det var den gode vännen och konstnären Kim Demåne som fick fria händer att använda husfasaden som målarduk.

– Jag tänkte mycket på Ronneby när jag målade, på vattentornet och alla små röda stugor, berättar Kim för SVT i Blekinge.

Nu har huset blivit en turistattraktion i kommunen, eftersom det ligger vid en av de mest trafikerade vägarna i Bräkne-Hoby.

– Ja, varje dag ser jag glada ansikten här utanför på människor som stannar till. I somras stannade en hel turistbuss härutanför och blockerade vägen i 10 minuter, berättar Jonas Renvaktar för SVT.

Titta på SVT Blekinges film om familjens Renvaktars häftiga hus!
Och följ förvandlingen steg för steg i Blekinge P4:s film!

Skicka in bilder på andra spännande hus!

Har du själv ett ovanligt hus? Eller känner du någon i grannskapet som har det? Dela gärna med dig genom att skicka in en bild till oss (efter att du fått OK från ägaren förstås).
Maila till tipsaoss@land.se.

 

—–

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen