Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 30 juli 2019

Återanvänd gamla nylonstrumpor

Du slänger väl inte dina trasiga nylonstrumpor? Det finns många smarta saker du kan ha dem till! Som att förvara löken i dem.

Hitta det du tappat

 Bästa sakletarknepet!
Bästa sakletarknepet! FOTO: iStock

Har du tappat något litet men viktigt på golvet eller under sängen och kan inte hitta det? Då trär du en nylonstrumpa över dammsugarmunstycket och låter den göra jobbet åt dig. På strumpan kommer du snabbt att hitta det du tappat.

Läs också: Fästingknepet: nylonstrumpor!

Kaffefilter

 Slut på filter? Inga problem om du har några gamla nylonstrumpor liggandes!
Slut på filter? Inga problem om du har några gamla nylonstrumpor liggandes! FOTO: Mostphotos

Är strumpan ren är detta ett bra sätt att fixa kaffe. Antingen lägger du kaffe i strumpan och häller på vatten över koppen, eller så sätter du den i filterhållaren och brygger ditt kaffe. Perfekt för att få ditt morgonkaffe även när du glömt att köpa nya filter.

Förvaring av lök

 Förvara din lök i nylonstrumpor.
Förvara din lök i nylonstrumpor. FOTO: mostphotos

Lägg en lök i strumpan, gör en knut och lägg sedan i nästa. På så sätt får du en snygg förvaring för dina lökar, och dessutom håller sig löken fräsch längre när luften kan cirkulera runt den. Klipp av under knuten varje gång du ska ha en lök.

Släta ytor

Är du osäker på att till exempel bordsskivan eller trästolen är slät efter at du filat och sandpapprat. Det kollar du enkelt med nylonstrumpan. Trä den på handen och känn efter över ytan. Fastnar strumpan så har de lite mer jobb att göra med ytan.

Läs också: Använd överblivet kaffe – 5 tips!

Använd hela tvålen

Den sista biten av tvålen är lätt att bara kasta eller kanske låta försvinna ner i avloppet. Men du kan faktiskt använda hela tvålen på ett praktiskt sätt. Samla de små bitarna i en nylonstrumpa och efter ett tag har du skapat ett praktiskt tvålrep. Det fungerar bra att ha i duschen, men kan också vara praktiskt i ett garage när du enkelt vill kunna bli ren om händerna.

Putsa skor

 Nylonstrumpor blir en perfekt putsduk till ett par skor.
Nylonstrumpor blir en perfekt putsduk till ett par skor. FOTO: mostphotos

Visst vill du ha snygga skor och det kan du enkelt få med hjälp av strumpan. Ta den bara i handen, använd lite skokräm och sätt i gång. Nylonet gör dina skor blanka på ett effektivt sätt.

Mot fästingar

Marie-Louise Eklöf är en av landets mest erfarna örtterapeuter. Hon leder ofta örtutbildningar som innebär långa vandringar i skog och mark, där fästingar lurar. Hon började använda nylonstrumpor för cirka 10 år sedan, vilket Land har berättat om tidigare.

”Fästingarna får inget fäste på de täta och hala nylonstrumporna. Människor som vanligen ofta får fästingar klarar sig helt utan bett efter vandringar i naturen”, säger hon.

Läs också: Så får du ut all mat ur paketet

Sil i köket

Trött på att se din quinoa ramla ner i diskhon när du ska ta bort vattnet efter kokning? Här kan strumpbyxan vara en lösning. Vatten rinner i genom men du har kvar allt av din quinoa.

Putsa silver

 Putsa ditt silver skinande blankt!
Putsa ditt silver skinande blankt! FOTO: Mostphotos

Nylonet funkar för att göra rent till exempel silver. Dessutom är ytan rengörande av sig själv, så du behöver bara lite eller kanske inte alls något putsmedel.

Källa: Expressen, Pierre Robert, Må bra, Vi i villa

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen