Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 17 november 2015

Bochocken: 12 eller 250 kvadratmeter – vad väljer du för 2 miljoner?

Ett krypin på 12 kvadratmeter i Stockholm för två miljoner – det är Hemnets minsta lägenhet just nu. Här är 10 andra bostäder för 2 miljoner kronor på olika platser i Sverige.

En minietta som rymmer kök, badrum, vardagsrum, sovrum och matplats väcker sensation på Hemnet just nu. Totalytan är på blygsamma 12 kvadratmeter och om man inte vill slå huvudet i dörrposten när man kliver in och ut gäller det att huka sig – ytterdörren mäter 150 cm. Kanske hänger det ihop med att fastigheten, som ligger i Gamla stan i Stockholm, är byggt på 1400-talet.

Här snackar vi alltså compact living. På riktigt!

Men mäklaren ser bara möjligheter:

– Lägenheten är ändå ganska rymlig. Man kan göra mycket med 12 kvadrat, säger mäklaren Peter Eliases till Svenska Dagbladet.

Sex personer runt bordet, finns det hjärterum så finns det stjärterum. Dörren som skymtar till höger är bara 150 cm hög.
Sex personer runt bordet ryms i den lilla miniettan. Och visst, finns det hjärterum så finns det stjärterum. Dörren som skymtar till höger är 150 cm hög (eller låg).

Här finns fler bilder på miniettan i Stockholm.

10 bostäder för runt 2 miljoner kronor

1. Kulturmärkt timmerhus i Njurunda,  2 000 000 kronor

Lantlig charm med möjlighet till hyresintäkter.
Lantlig charm med möjlighet till hyresintäkter.

Det här rymliga 1800-talshuset på 206 kvadratmeter ligger i Njurunda i Medelpad. Lantligt läge med endast tio minuter från stan. I huset finns två lägenheter med möjlighet till uthyrning plus en bagarstuga som ligger på den 4 406 kvm stora tomten. Utropspris 2 000 000 kronor. Här hittar du fler bilder på huset.

2. Nyrenoverad 8-rumsvilla i Vemdalen, 2 miljoner kronor

Rymligt i Härjedalen.
Rymligt i Härjedalen.

I Härjedalen, mitt i byn Vemdalen, ligger den här renoverade villan. Tomten är 2 600 kvadratmeter stor och här finns även en nymålad lada. Spana in fler bilder på huset här.

3. Kaxig 6-rummsvilla i Björkvik,  1 995 000 kronor

Skogsvillan i Ottekil är på 160 kvadrat.
Skogsvillan utanför Katrineholm är på 160 kvadrat.

Huset med fantastiks utsikt över det sörmländska landskapet är  från 1986 och med kök från 2012. 6 rum är fördelade på 16 kvadratmeter. Här kan du se hela huset.

4. Stilren funkisvilla i Tranås, 2 000 000 kronor

Villan inrymmer också en lägenhet med separat ingång-
Villan inrymmer också en lägenhet med separat ingång.

227 kvadratmeter stor 30-talsvilla på sju rum och med utsikt över Tranås. Fiskbensparkett, högt till tak, öppna spisar, renoverade badrum i exklusiva materialval, bergvärme, dubbelgarage, en parkliknande insynsskyddad trädgård och en uthyrningslägenhet med separat ingång är andra finesser med det här Smålandsfastigheten. Spana in hela härligheten här.

5. Avstyckad hästgård utanför Helsingborg, 1 995 000 kronor

Stall med fyra boxar samt en utebox med vinterhage finns på gården.
Stall med fyra boxar samt en utebox med vinterhage finns på gården.

Trivs du bäst i öppna landskap finns denna avstyckade gård med stall från 1909. Se hela gården här.

6. Rymligt radhus i Sandviken, 1 995 000 kronor

Härlig altan i bästa solläge.
Härlig altan i bästa solläge.

Radhus med Sandvikens bästa läge, enligt bostadsannonsen på Hemnet. Boytan är på 135 kvadratmeter fördelade på tre rum med öppen planlösning. Tomten är på 410 kvadratmeter.

Kolla in annonsen här.

7. Nämndemansgården i Katrineholm, 1 975 000 kronor

Vinterbonat fritidshus.
Vinterbonat fritidshus.

250 kvadratmeter bostadsyta fördelade på 7 rum, plus gäststuga, ekonomibyggnad, ladugård, garage och 44 338 kvadratmeter mark. Det är vad den vackra nämndemansgården i Katrineholm erbjuder. Här är annonsen med fler bilder.

8. Nyrenoverad 5-rumsvill i Laholm, 1 995 000 kronor

Stora fönster med härligt ljusinsläpp.
Stora fönster med härligt ljusinsläpp.

Den här nyrenoverade villan är 170 kvadratmeter stor. Fem rum varav ett vardagsrum med stora skjutbara glaspartier i två väderstreck. Tomten är 2 236 kvadratmeter stor. Här kan du se alla bilder.

9. Polcharm i Sandviken, 1 975 000 kr

Fantastiskt pooldäck i soligt sydvästläge.
Fantastiskt pooldäck i soligt sydvästläge.

Ännu en prisvärd bostad i Sandviken är den rymlig 8-rumsvillan från 1974 på 254 kvadratmeter och med med tomt på 969 kvadratmeter. Annonsen lockar med pool, bergvärme, garage och carport. Här kan du se fler bilder.

10. Sörgårdsidyll i Boxholm, 2 000 000 kronor

Lantlig idyll utanför Boxholm.
Lantlig idyll utanför Boxholm.

Är du på jakt efter en riktigt lantlig idyll kan Sandkullagård i Östergotland vara bostaden för dig. Huset är nyrenoverat och tomten är 6 ha stor. Fler bilder hitta du här.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen