Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 14 juni 2018

Bullerbyhus utanför Vimmerby till salu

Mariannelund

Mellangården i Astrid Lindgrens Bullerbyn är till salu, efter att bolaget Astrid Lindgrens Värld fått nobben att ta över byggnaden.

 Sevedstorp 125, eller Mellangården som det fick heta i böckerna, är till salu för 850 000 kronor.
Sevedstorp 125, eller Mellangården som det fick heta i böckerna, är till salu för 850 000 kronor. FOTO: ullstein bild - imageBROKER

Trähuset där sagans huvudperson Lisa växer upp med sina bröder Lasse och Bosse är till salu för 850 000 kronor – om det inte blir budgivning. Mäklaren Susanne Gustafsson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling säger att intresset är oväntat stort, men har ändå satt prislappen efter husets skick.

Astrid Lindgrens Värld gjorde anspråk på arv

FOTO: ullstein bild - imageBROKER

”Själva fastigheten är av ganska enkel standard, så tittar man på det är det ju rimligt. Det är väldigt svårt att bedöma vad någon är villig att betala för kulturvärdet.”, säger hon till Vimmerby Tidning.

Det röda huset med vita knutar där författarinnans pappa Samuel August Ericsson växte upp, och som dessutom var inspelningsplats för Astrid Lindgrens klassiska filmer om Barnen i Bullerbyn, var en längre tid stoppat för försäljning. Detta efter att bolaget Astrid Lindgrens Värld hade gjort anspråk på arvet.

Är verklighetens Bullerbyn

Men nyligen beslutade Allmänna Arvsfonden att Astrid Lindgrens Värld inte ansågs ha tillräcklig koppling, vilket har gjort att huset i den småländska idyllen utanför Mariannelund nu är ute på marknaden.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen