Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 15 augusti 2018

Därför ska du inte ha ihjäl spindlar

Det är svårt, vi vet. Men nästa gång du upptäcker en spindel hemma – skippa flugsmällaren och låt den bo kvar! Spindeln är nämligen ett riktigt nyttodjur som håller ohyran borta.

 Nej, du ska inte döda spindeln. Den håller borta ohyran från hemmet!
Nej, du ska inte döda spindeln. Den håller borta ohyran från hemmet! FOTO: Istock

Spindlarnas enorma aptit ser till att skadeinsekternas framfart hålls nere. Många av alla dessa insekter som spindlarna äter skulle annars kunna orsaka stora skador på jordbruksgrödor och skog.

Spindlarna äter allt de kan fånga, som insekter, skadedjur och även sjukdomsbärande insekter – till exempel myggor. I områden där det finns malaria hjälper spindlar till genom att fånga moskiter som kan smitta människor.

Läs också: Därför har du silverfiskar hemma – och så blir du av med dem!

Stå ut med spindlarna

Därför är det en god idé att stå ut med spindlar i till exempel badrummet och källaren för att hålla silverfiskarna borta. Dödar du en spindel tar du samtidigt bort en viktig renhållare i hushållet.

Om du verkligen inte klarar av spindlarna, så försök att fånga dem och släppa dem utomhus. Då kan de göra nytta någon annanstans.

Läs också: 5 miljövänliga tips som håller spindlarna borta

Men är du lugn med att låta de små krypen leva där hemma är det bara bra – det är en del av ekosystemet.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen