Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 15 augusti 2018

Därför ska du inte ha ihjäl spindlar

Det är svårt, vi vet. Men nästa gång du upptäcker en spindel hemma – skippa flugsmällaren och låt den bo kvar! Spindeln är nämligen ett riktigt nyttodjur som håller ohyran borta.

 Nej, du ska inte döda spindeln. Den håller borta ohyran från hemmet!
Nej, du ska inte döda spindeln. Den håller borta ohyran från hemmet! FOTO: Istock

Spindlarnas enorma aptit ser till att skadeinsekternas framfart hålls nere. Många av alla dessa insekter som spindlarna äter skulle annars kunna orsaka stora skador på jordbruksgrödor och skog.

Spindlarna äter allt de kan fånga, som insekter, skadedjur och även sjukdomsbärande insekter – till exempel myggor. I områden där det finns malaria hjälper spindlar till genom att fånga moskiter som kan smitta människor.

Läs också: Så blir du av med silverfiskar

Stå ut med spindlarna

Därför är det en god idé att stå ut med spindlar i till exempel badrummet och källaren för att hålla silverfiskarna borta. Dödar du en spindel tar du samtidigt bort en viktig renhållare i hushållet.

Om du verkligen inte klarar av spindlarna, så försök att fånga dem och släppa dem utomhus. Då kan de göra nytta någon annanstans.

Men är du lugn med att låta de små krypen leva där hemma är det bara bra – det är en del av ekosystemet.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen