Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 12 december 2018

Därför ska du mangla dina lakan

Att sova på släta, nymanglade lakan är en härlig känsla. Men det finns många andra fördelar. Som att linnet tar mindre plats och drar åt sig mindre smuts.

FOTO: Istock

Finns det något härligare än att sova på helt släta, nymanglade lakan? Men manglade sängkläder har fler fördelar än bara känslan av vardagslyx och hemmahotell. Här är 6 anledningar att börja mangla dina lakan redan i dag.

Läs också: Så förebygger du sängkvalster

1. Skapar yta

Manglade lakan blir plattare och tar därför mindre plats i skåpen.

2. Mindre solk

Lakan som är manglade drar inte åt sig lika mycket smuts och damm. Detta beror på att textilfibrerna blir kompaktare när du manglar, vilket gör att kvalster inte trivs. De håller sig dessutom rena längre.

3. Tar mindre tid

Kanske inte för den som manglar för första gången. Men för en rutinerad manglare går det snabbare än att stryka ett lakan. Och är dessutom lite roligare!

4. Lyster i linnet

Har du linne i skåpet? Mangla det i stället för att stryka. Manglingen tar nämligen fram lystern i tyget.

5. Social samvaro

Fråga om någon vill vara med dig och mangla. Att göra det tillsammans går smidigare och är dessutom ett enkelt sätt att umgås. Slappna av med lite gott att äta och dricka efteråt.

6. Hotellkänslan

Det är snyggt. Det är slätt. Det känns som på hotell fast det är hemma hos dig själv. Känslan är oslagbar. Testa du också.

Läs också: Så ofta ska du byta lakan – och därför ska du ha bikarbonat i sängen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen