Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 22 februari 2017

Experten: 5 saker som är värda att spendera pengar på

Funderar du på att köpa en ny bil? Gör inte det. Det hör nämligen till de 5 saker du inte bör lägga pengar på enligt lifehack-experten Margielyn Musser. Utbildning och resor anses vara desto viktigare.

FOTO: Istock

 5 saker du SKA spendera pengar på:

1. Utbildning
Ett nytt språk. En ny kurs. Att lära sig något kan man aldrig förlora på. Utbildning är en hållbar investering som räcker livet ut.

2. Resor
Resor skapar minnen som varar hela livet, även dåliga erfarenheter som oftast leder till flest skratt efteråt. Och du behöver inte resa till en annan världsdel – det finns mycket att upptäcka bara runt knuten. En ny, spännande plats ger ofta så mycket mer än om du lägger pengarna på en dyr och onödig elektronikpryl.

3. Musik
Att lära sig spela ett instrument är en bra start på en ny tradition i din familj. Det kan berika både dig och dina barns alla minnen. Gå på konserter och vidga dina sinnen – bli berörd av en sångröst eller en melodi!

4. Böcker
Med hjälp av din fantasi och författarens ord skapar du egna bilder i huvudet i stället för att passivt matas med dem från en skärm. Du kommer heller aldrig behöva slå på, ladda eller starta upp dem. Böcker är som portaler till att utforska helt olika världar.

5. Mat
Nya matupplevelser går hand i hand med att resa runt om i världen. Gå några matlagningskurser där du lär dig laga mat från andra kulturer och bjud familj och vänner på nya rätter! Och kom ihåg … satsa dina pengar i sådant som skapar minnen istället för i prylar. Du kommer aldrig att ångra dig.

5 saker du INTE ska lägga pengar på

1. Elektronik
Ny elektronik är mycket kortlivad och det är nästan garanterat att det kommer en nyare och bättre modell oavsett vilken enhet du äger inom det närmaste året.

2. Heminredning
Du behöver inte spendera tusenlappar för att få det att se ut som i de fina inredningsmagasinen, det finns alltid göra-själv-tips för att uppnå samma stil. Du kan dessutom göra hemmafixet till en upplevelse med vänner och familj.

3. Bil
Att köpa den nyaste bilmodellen är inget smart val. Värdet på bilen sjunker  samma sekund som du lämnar återförsäljaren och du blir en evig förlorare.

4. Nyaste modet
Det kommer ständigt nya modeflugor så det är ingen idé att lägga alla dina surt förvärvade pengar på något som inte är hållbart. Satsa på second-hand och swap istället om du absolut måste förnya garderoben.

5. Smycken
Du har säkert onödigt mycket smycken redan nu. Allvarligt talat, behöver du fler? Det är ändå ingen annan än du som märker att du köpt något nytt. Och blir du lyckligare av en svindyr klocka?

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen