Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 18 maj 2016

Gör succé på festen – 12 presenter för olika tillfällen som alltid går hem

Är du bjuden på inflyttningsfest men saknar presentuppslag? Land.se listar enkla, billiga och uppskattade gåvor för olika tillställningar.

Bild 1/3
Bild 2/3
Bild 3/3

Student – men även 18-års- eller 20-årsdagLand.se listar tolv uppskattade presenter för olika tillfällen.

Långsiktigt: Ge bort grunden till en servis eller en samling med whiskeyglas. Med tiden kan personen önska sig fler delar och så småningom skapa en komplett uppsättning.

Quick Fix: Ett presentkort går alltid hem. Kanske ska hen flytta till sin första egna lägenhet och behöver lite hjälp på traven? Eller så kan man anpassa presentkortet efter intresse och hobby.

Personligt: Beroende på hur mycket pengar du är villig att lägga ner är en upplevelse av något slag alltid populärt. För att göra det extra personligt kan du klura ut ett eget korsord med frågor som är specifika för personen i fråga. På den lodräta raden kommer man sedan kunna utläsa vad upplevelsen består av. Det här kan vara rätt så tidskrävande, men definitivt minnesvärt och uppskattat.

Bröllop

Land.se listar tolv uppskattade presenter för olika tillfällen.

Långsiktigt: Ge bort frön av olika slag, och kanske trädgårdsgrejer. Varför inte ett träd som paret kan plantera, och som sedan får växa i takt med deras äktenskap? Det kräver dock att paret har en tomt, eller en kolonilott (för mindre växter).

Quick Fix: Låt alla gäster skriva en personlig hälsning till paret, som du sedan lägger i en låda och låter paret öppna på sin första bröllopsdag. Då har du ett år på dig att komma på något ytterligare att lägga i lådan. För bästa resultat krävs det kanske lite förberedelser, men det går också att ordna dagen innan med lite fix och trix eller en sväng till affären.

Personligt: Samla ihop de allra finaste instagrambilderna på paret, med hjälp av vänner och familj. Printa sedan ut till affisch som de kan hänga upp hemma. Du kan göra det här.

Dop

Land.se listar tolv uppskattade presenter för olika tillfällen.
Långsiktigt: Gör en fotobok med bilder från barnets första tid, från månaderna i magen och framåt. Sedan kan föräldrarna själva fylla på med bilder i takt med att barnet blir äldre.

Quick Fix: Att ge bort pengar till ett sparande är ganska populärt, men går bort såvida du inte är släkt eller nära bekant med föräldrarna. Annars går det också bra att ge bort en spargris med en mindre gåva som så småningom uppmuntrar barnet till ett eget sparande. OBS: Tänk på vad du lägger i bössan, eftersom kontanter kan bli ogiltiga med tiden.

Personligt: Återbruka en gammal barnmöbel, till exempel en vagga som du målar om. Gör den lite personlig genom att måla dit barnets namn eller initialer, eller kanske brodera fast namnet på en filt. Det kommer att bli en kär ägodel när barnet blir äldre, och kanske så småningom gå i arv.

Inflyttningsfest

Land.se listar tolv uppskattade presenter för olika tillfällen.
Långsiktigt: Beroende på hur många boenden personen har haft innan så är en rejäl verktygslåda en riktigt bra present. Förr eller senare kommer den komma till användning – och bli en räddare i nöden.

Quick Fix: En blomma är alltid ett säkert kort. Lagom trevlig och bra present om man inte vet vilken prisnivå man ska lägga sig på. Välj en blomma som nödvändigtvis inte kräver särskilt mycket kärlek och omsorg. Kanske går bort om personen bor i en källarlägenhet med små fönster…

Personligt: Är du en mästare på att lägga trall? Eller måla tak? Eller besitter du någon annan värdefull talang? Erbjud din tid! Säg det på ett roligt sätt genom att göra ett eget presentkort med ditt ansikte på.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen