Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 31 maj 2016

Grön downshifting: 8 moderna familjer som valt att växla ner

Downshifting = hellre mer tid än tokhög standard. Så tänker allt fler stressade stadsbor. Möt 8 gröna trendsättare som växlat ner till ett hållbart liv på landsbygd och småorter.

Bild 1/3
Bild 2/3
Bild 3/3

1. Så lyckas Patrik arbeta 14 timmar i veckan

Patrik
Till slut kände egenföretagaren Patrik Andersson att hans livsstil dränerade honom på energi. Nu har han bytt ett hektiskt liv i Stockholm mot ett torp i skogen. Samtidigt har han sänkt arbetstiden drastiskt. Läs mer här.

2. Så hittade Evelina sitt gröna drömliv

fredrikevelinaelsie 2

Ekobloggaren Evelina Göransson valde bort storstadshetsen för lugnet i sitt älskade Söderhamn. En stressig dag kan kännas som bortblåst efter bara några andetag i skogen, säger hon. Läs mer här.

3. 1800-talsgården ledde till ett skapande liv på landet

land_artikel_mundekulla_hus

Peter och Anne Elmberg renoverade den småländska 1800-talsgården med ekologiska material. Nu driver de kursgård med fokus på retreats och personlig utveckling. Läs mer här.

4. De halverade matkontot – så gjorde de

zerowaste2-jpg

Halverat matkonto och mindre sopberg. Det är resultatet av Christopher och Alexandra Andréns nya livsstil Zero Waste. Allt handlar om ett miljövänligare vardagsliv där de tar till vara på allt, skippar halvfabrikat och handlar medvetet. Läs mer här.

5. Renoverade huset med ratade prylar – bor gratis i 13 rum och kök

aterterbrukhus

Rucklet renoverades till ett drömhem för en spottstyver. Anders Krasse använde enbart material som andra hade slängt. Nu bor han gratis i 13 rum och kök. Läs mer här.

6. De älskar sin hållbara livsstil

Hofring-jpg

Vedspis, utedass och kallvatten i hink –  småbarnsföräldrarna Johanna Hofring och Tor Söderin har valt bort bekvämligheten för ett friare och mer självförsörjande liv nära naturen. På 1700-talstorpet Backen i Sörmland ligger deras kollektiv – där står den hållbara livsstilen i fokus. Läs mer här.

7. Andreas renoverade gården med återbrukat material

Framtidsgården11-jpg

Köksfläkten har varit en plåtvagn för sjukhusmat och toadörren kommer från ett gammalt kylrum. När Andreas Johansson byggde sitt drömhus i Mjöfjärden använda han bara återvunnet material. Läs mer här.

8. De fick nog av konsumtionshysterin och fann lugnet på landet

35Staffansbo 2

Nadine Joelsson och Fredrik Björkegren tröttnade på slit och släng och det ensamma livet i stan. I ett torp utanför Mjölby började de ett nytt liv och stortrivs nu bland ankor, getter, kor, vaktlar, hundar, katter, höns, bin och gäss. Läs mer här.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen