Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 27 april 2016

Guide: 5 effektiva lås som håller tjuven borta

Gardera dig mot ovälkomna besökare – se över husets dörrar och lås inför sommaren. Här är fem nya låsmodeller – med och utan nyckel.

Bild 1/8 FOTO: Mostphotos
Bild 2/8
Bild 3/8
Bild 4/8
Bild 5/8
Bild 6/8
Bild 7/8
Bild 8/8

1. Digitalt dörrlås som styrs med app

Yale_Doorman

Modell: Yale Doorman Bundle Verisure
Passa för: Praktiskt alternativ för dig som ofta är på språng. Genom att koppla upp låset mot din router kan du styra det med hjälp av en app. På så sätt kan du lösa vardagsproblem som att släppa in hantverkaren, sotaren eller familjemedlemmen på distans. Du kan också låsa upp med nyckelbricka, kod, nyckelbricka i kombination med kod eller med en fjärrkontroll. Låset kan kopplas ihop med hemlarm från Verisure och har dessutom ett inbyggt larm som larmar vid inbrottsförsök via dörren. Skulle en nyckelbricka försvinna kan du radera den så att den blir obrukbarMärke: Yale Doorman.
Pris: 3 989 kr.
Kontakt: www.yale.se eller via återförsäljare.

2. Rejält och mekaniskt

ASSA

Modell: Låssats Assa Entré d12-K1
Passar för: Tryggt lås för ytterdörren som rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF). Genom en tvåfunktionslösning kombineras inbrottsskydd med användarvänlighet. När du är hemma används låsets vred för att låsa och låsa upp men när du går hemifrån trycker du ner en knapp vid låsstolpen och vredet spärras. Väl hemma låser du upp med nyckel och vredet kopplas automatiskt in igen. Funktionen gör det svårt för inbrottstjuvar att ta sig ut genom dörren med stöldgods. För din personliga säkerhet används vredet för snabb utrymning vid brand eller liknande paniksituationer.
Märke: Assa.
Pris: Från 2 375 kr.
Kontakt: www.assa.se, telefon 0771-640 640.

3. Smart hemma-borta- funktion

Dorma

Modell: Dorma låssats Duo-2 DMS-SC
Passar för: Ett försäkringsgodkänt tvåfunktionslås med liknande egenskaper som Assa Entré. När du är hemma låser du med ett vred som sedan kan spärras när du lämnar hemmet. Lika låsning (samma nyckel till flera lås) kan utföras utan kostnad och du kan även beställa så att låset passar en befintlig DMS-SC-nyckel. Nycklarna är kopieringsskyddade och det medföljer ett nyckelkort som kan användas för att göra fler kopior.
Märke: Dorma.
Pris: Från 1 595 kr.
Kontakt: www.dorma.com, telefon 031-355 20 00.

4 Bra för sidodörren

ASSA_Entre

Modell: Behörssats Assa Entré d12-S1 1956
Passar för: Komplett behörspaket utan låshus. Rekommenderas om du redan har ett låshus utan vred i dörren som låses och låses upp med nyckel. Lämpar sig för dörrar som inte används lika frekvent som entrédörren, till exempel groventré, garagedörr eller källardörr.Märke: Assa.
Pris: Från 1 790 kr.
Kontakt: www.assa.se, tel 0771-640 640.

5. Kom ihåg altanen

Hoppe

Modell: HOPPE London 93S
Passar för: Godkänd låsning för altandörr och fönster, enligt Svenska Stöldskyddsföreningen. Ett bra skydd i kombination med en oval cylinder (ingår ej). Inbrott sker ofta genom ingångar där det är dålig insyn från gatan, därför är ett låsbart handtag ett effektivt inbrottsskydd.
Märke: HOPPE.
Pris: Från 392 kr.
Kontakt: www.hoppe.com eller via återförsäljare.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen