Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 6 December 2017

Hur tänder du din adventsljusstake?

I tider när traditioner firas är det oundvikligt att ditt sätt att göra saker på krockar med andras. Och nu vill vi veta hur du tänder din adventsljusstake!

 Anderas Agnulf och Birgitta Sekund har varsin vacker stake till advent, men väljer att tända det första ljuset från olika sidor.
Anderas Agnulf och Birgitta Sekund har varsin vacker stake till advent, men väljer att tända det första ljuset från olika sidor. FOTO: privat

Frågan är enkel: Börjar du med att tända det högra eller det vänstra ljuset?

När Land efterlyste bilder på läsarnas egna adventsljusstakar noterade vi att det finns olika sätt att göra det på. Och kanske bygger det på djupa traditioner? Antingen är man, verkar det som, en högertändare eller en vänstertändare.

Läs också: Stressad inför jul? Följ vårt körschema från Land

Samma sätt som vi läser

 Myran Jacobsen är också en så kallad höger-tändare.
Myran Jacobsen är också en så kallad höger-tändare. FOTO: privat

När vi söker efter svaret på frågan hittar vi många olika resonemang kring hur och varför adventsljusstaken ska tändas på ett visst sätt.

Vissa menar att man självfallet tänder från vänster, eftersom det är från det håller man läser. Andra menar att höger är det naturliga sättet att först tända sitt adventsljus. En del svar pekar på att det har med höger- respektive vänsterhänthet att göra. Är man högerhänt tänder man lättare från vänster eftersom man inte bränner sig när man sedan tänder andra ljuset. Och vice versa.

Inget svar är rätt eller fel men vi på Land vill ändå gärna veta – hur tänder du din adventsljusstake? Berätta i kommentarsfältet.

Läs också: Så äter ju julbordet på bästa sätt – följ 5 steg!

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen