Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 21 september 2017

Johanna i Kulla - nu flyttar bloggaren Johanna till Land

Nu flyttar bloggaren Johanna Karlsson in på Land. Med sig tar hon bloggen Johanna i Kulla som sedan flera år tillbaka har glatt många med sitt härliga innehåll.

 Johanna i Kulla, ny blogg på Land.se.
Johanna i Kulla, ny blogg på Land.se. FOTO: Johanna Karlsson

Johanna Karlsson, eller Johanna i Kulla som kanske fler känner dig som, varför flyttar du din blogg till Land?

För att det känns som att Land och min blogg passar så fint ihop! Vi gillar lite samma saker tror jag – som lantliv, kreativitet, fina gamla grejer och återbruk m.m. Det känns hur som helst väldigt roligt. Jag gillar Land helt enkelt!

Du har bloggat i flera år, vad bloggar du om?

– Jag startade min blogg för drygt fyra år sedan, och då var det för att jag ville dokumentera alla mina små kreativa projekt här hemma. Det är fortfarande en stor del av bloggen – omgjorda loppisfynd, min lilla köksträdgård, hur jag inreder eller pysslar ihop något till barnens rum. Senaste tiden har jag förutom det skrivit mer om hur det är att leva, bo och arbeta på en gård också eftersom det är en stor del av våra liv.

Vad är roligast med att blogga?

– Det allra roligaste är helt klart att få höra att jag har lyckats inspirera andra. Att få höra att någon har vågat testa att sy ett kuddfodral eller prövat att göra något de trott varit svårt. Det är fantastiskt roligt!

Eller egentligen kanske all respons från dem som läser – att höra att människor blir glada av att se mina bilder från vår gård, eller att någon känner igen sig i något jag skrivit och delar med sig av sina erfarenheter. Det är så fint!

Men du bloggar ju inte bara, vad gör du mer?

– Vi bor på en gård, jag och min familj, där vi håller på med i huvudsak nötköttproduktion. Det är min man som är bonden av oss, men jag håller på med lite av varje som behövs göras, och så mina egna projekt – grisar, getter, blogg och frilansuppdrag där jag skriver och fotar.

Berätta lite om din familj, du har man och flera barn?

– Jag är gift med Jonas, som är bonde som sagt, och vi har tre barn – Edith, 6, Sixten, 4 och Britta, 1 år.

Har det alltid varit självklart att leva så här?

– För Jonas har det alltid varit självklart. För mig var det otänkbart innan jag blev tillsammans med honom! Jag är inte uppvuxen på landet, och hade inte en tanke på att hamna här, så när vi blev ihop dealade vi och bestämde att vi skulle bo här i fem år, och sedan skulle jag få bestämma var vi skulle hamna. Då tänkte jag att vi absolut skulle hamna i en stad så småningom, men det tog inte lång tid innan jag också tyckte det var helt otänkbart att flytta härifrån! Nu är jag så fantastiskt glad att få bo och leva så här. Hade det inte varit för Jonas hade jag aldrig kommit på att jag nog alltid varit en riktig lantis egentligen.

Vad är de största fördelarna?

– I början när vi kommit hit pratade vi mycket om hur vi ville skapa oss ett liv och en vardag där jobb och fritid inte är två helt skilda saker. Att vi ville trivas så med vår vardag att vi inte måste gå och längta till helger, semestrar o.s.v. hela tiden. Livet är här och nu och består ju av till största delen vardag, och den vill vi kunna njuta av! Det tycker jag att vi faktiskt lyckats bra med. Självklart är det stressigt och mycket ofta, och det är sällan vi har tid att åka iväg, men vi trivs så fantastiskt bra med vår vardag här. Ibland vill vi åka bort, men den mesta tiden älskar vi att tillbringa här!

Och då får väl det vara en nackdel då – att det inte alltid funkar att åka iväg. Man blir ju ganska så uppbunden. Men det gör ju som sagt inte så mycket för oss som är så hemmakära!

Välkommen till Land, det ska bli spännande att följa din blogg!

– Tack, det känns väldigt härligt!

Läs också: Här hittar du alla bloggar på LandLäs också: Här hittar du Johanna i Kulla – ny blogg på Land

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen