Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 29 augusti 2018

7 kakelugnar att inspireras av

Visst är det något speciellt med kakelugnar. Tidlöst vackra och perfekta att värma sig framför under kyliga höstdagar. Här är 7 vackra kakelugnar från några av våra inredningsreportage.

FOTO: Jonas Lundberg

Denna vackra kakelugn finns hemma hos Maria Zaar i småländska Bussvik, som förvandlade en gammal skola till en sekelskiftesdröm.

Här kan du läsa hela reportaget.

FOTO: Maria Hansson

Musikerparet Sanne Stenbäck och Sebastian Winskog lämnade ettan i Stockholm för 200 kvadrat drömhus i Hälsingland. Den gamla kakelugnen fungerar fortfarande och ger skön värme under kalla vinterdagar.

Här kan du läsa hela reportaget.

FOTO: Maria Hansson

När ett 1800-talstorp blev till salu i hemstaden Järvsö bestämde sig Clara Sagström och sambon Jon för att lämna Stockholm. Torpet var oisolerat och saknade badrum och toalett. Däremot fanns både vedspis och kakelugn som nu skänker härlig värme och trivsel.

Här kan du läsa hela reportaget.

FOTO: Carina Olander

Det är en balansgång att renovera ett gammalt hus utan att förstöra dess charm. Men det har Maria Unge och hennes man klarat. I den gamla trävillan från 1930-talet fanns mycket av originalinredningen kvar, dessvärre var de gamla kakelugnarna och vedspisarna utslängda. I stället lät de mura upp en ny kakelugn som de köpte i en byggnadsvårdsbutik.

Här kan du läsa hela reportaget.

FOTO: Jonas Lundberg

Med hjälp av gamla dagböcker från 1800-talets lyckades Ann och Anders Hansen Stenström varsamt renovera den gamla släktgården, som ingen bott i på närmare 70 år. Bakom kakelugnen i gästrummet, som tidigare varit kök, syns spår efter en gammal bakugn.

FOTO: Sandra Back och David Langseth

Den här vackra kakelugnen finns hemma hos Sandra och David, som driver bloggen Trä, hops och kärlek. Vill du snickra ihop en vedförvaring som den på bilden?

Här hittar du beskrivning.

FOTO: Pia Kammeborn

Familjen Bure på sörmländska Lillgård har gjort det mesta av sitt gamla parhus – där brasorna spelar huvudrollen. Den här gröna kakelugnen står i växthuset och är tillverkad efter en 1700-talsmodell av en lokal murare. På hösten är det perfekt att gå in och värma sig här efter en stunds trädgårdsarbete.

Här kan du läsa hela reportaget.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen