Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 11 juli

Kolla huset! Är det Sveriges grönaste?

Östra Hoby

Det här huset väcker uppseende på mäklarsajten Hemnet! Kika in i det helt överväxta ”hobbithuset” i skånska Simrishamns kommun.

FOTO: ERA Fastighetsförmedling Wallin

Snart 30 000 personer har kollat in annonsen med huset som är totalt inbäddat i grönska, med bara fönstren som inte är täckta av slingrande murgröna.

Som i en saga

FOTO: ERA Fastighetsförmedling Wallin

Det ser ut som taget ur en sagobok eller en hobbitby i Sagan om ringen. Just nu pågår budgivning om det unika huset i kyrkbyn Östra Hoby, mellan Borrby och Skillinge.

6 rum och kök

FOTO: ERA Fastighetsförmedling Wallin

6-rumsvillan på 100 kvadrat som har kommunalt vatten och avlopp har ett fint läge. En biarea på 90 kvadratmeter finns och tomtens area är 1 597 kvadratmeter stor.

Krävs renovering

FOTO: ERA Fastighetsförmedling Wallin

Dock krävs nog en hel del jobb för att renovera och fixa med huset – och frågan är om all slingrande grönska kan vara kvar.

Murgrönan har vuxit fritt

FOTO: ERA Fastighetsförmedling Wallin

Enligt mäklaren på ERA Fastighetsförmedling Wallin i Ystad byggdes huset 1950 och har bytt ägare en gång sedan dess. Murgrönan har vuxit fritt sedan början av 1980-talet.

Säljs med friskrivningsklausul

FOTO: ERA Fastighetsförmedling Wallin

Huset säljs med så kallad friskrivningsklausul, vilket innebär att säljare inte är ansvarig för eventuella dolda fel. Priset som anges i annonsen på Hemnet är 995 000 kronor.

Läs också: Minimalist javisst! Sveriges minsta hus är nu sålt

FOTO: Era Fastighetsförmedling Wallin

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen