Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 30 oktober 2015

Kristina är svensk mästare i disktrasa!

Disktrasan som tar plats ovanför diskhon tar också hem förstaplatsen i den prestigefyllda tävlingen SM i disktrasa. Men kampen var hård! Lands redaktion svämmade nästan över av alla snygga, roliga och skickligt komponerade trasor.

Bild 1/2 FOTO: Thomas Hjertén
Bild 2/2

SM i disktrasa är avgjort och juryn, bestående av Lands redaktion, har ett tufft arbete bakom sig. Hundratals disktrasor i olika färger och former har kommit in och vi har gått igenom varenda en. Förutom kreativitet och skickligt hantverk har vi förstås tagit hänsyn till funktion. Tusen tack för alla fina bidrag!

>> Här kan du se vilka som kom på andra- och tredjeplats plus tio hederspristagare

Kristina Dahlgren, 49 år, från Frändefors i Vänersborg snodde åt sig första pris med sin virkade disktrasa ”Rakt-över-disk”. Trasan, som föreställer en vinylskiva som placeras på vattenkranen, uppfyllde samtliga kriterier och var en solklar favorit hos juryn.
– Åh nej vad roligt, herregud! Så underbart, utbrister Kristina när vi ringer upp för att berätta om vinsten.

kikkidahlgren-1
Foto: Privat Instagram: @stikkiatelje

Hur kom du på idéen?
– Den bara sprack upp! Jag stickar och virkar väldigt mycket och då föds alla möjliga tankar och idéer. När jag läste om tävlingen tänkte jag ”hjälp, jag måste skicka in något”. Eftersom jag var liten under discoerans tid så spånade jag vidare på det. Jag tyckte att det blev något väldigt bra och hoppades att andra skulle tycka det också.

Läs också: SM i disktrasa – spana in bidragen!

Läs också: Sveriges roligaste SM – tävla med din disktrasa!

Förstapris är ett presentkort på 1 500 kronor hos Svarta Fåret. Vad ska du göra av allt garn?
– Min stora passion är att sticka och virka och jag driver också ett litet hobbyföretag där jag säljer sådant som jag tillverkar, så jag kommer använda garnet till nya projekt.

>> Här kan du se vilka som kom på andra- och tredjeplats plus tio hederspristagare

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen