Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 1 september 2017

Modernt eller lantligt – 10 nya kök att inspireras av!

Modernt, lantligt eller kanske lite av båda. Här är inspirationen som hjälper dig hitta köket som passar just ditt hem.

1. Nytänk på riktigt

 Foto: Marbodal
Foto: Marbodal FOTO: Clive Tompsett

Här är köket du aldrig sett förut. Marbodal lät möbelformgivaren Thomas Sandell rita ett kök som varje kund kan möblera efter eget tycke i stället för att stelt bygga kök med färdiga moduler. Takhylla, vitrinskåp, bord, bänk, kabinett, skåpet och den tjocka kubben till bänkskiva är alla fristående och går att kombinera som man vill.

2. Smart för miniköket

 Foto: Marbodal
Foto: Marbodal FOTO: Clive Tompsett

Hjärterum för det allra minsta köket. Det ihopfällbara bordet från Marbodal gör samtidigt jobbet som förvaring för tallrikar och glas.

3. Gammaldags känsla

 Foto: Vedum.
Foto: Vedum.

Svart och vitt i all enkelhet. Vedums kök med luckmodellen Ingrid har fått handtag i svart och mässing.

4. Funkiskök på nytt sätt

 Foto: Åraslöv
Foto: Åraslöv

Här är ett kök för alla dem som saknar barndomens utrivna funkiskök med sneda skåp ovanför diskbänken. Köket heter Ängadal och säljs av Åraslöv.

5. Vardagsrumsnära design

 Foto: Ballingslöv
Foto: Ballingslöv

Sista skriket i köksbranschen är kök som utformats för att passa ihop med vardagsrum i hus med öppen planlösning. Här är Ballingslövs version på temat. System 10 bygger på en inredning med just 10 millimeter mellan skåpen. Den smala distansen ger ett stramt linjespel som ger vardagsrumsnära.

6. Modernt med en gnutta ”shaker”

 Foto: Kvänum
Foto: Kvänum

Kvänums kök Trolle Hav är kokt av en nypa modern design, lite restaurangkökskänsla samt en rejäl skopa klassisk Shaker-stil. Detaljer av trä ger extra liv åt det strama.

7. Nytt på gammal stomme

 Foto: Härjedalskök
Foto: Härjedalskök

Härjedalskök är alternativet för dig som inte vill riva ut allt. Gamla stommar renoveras, rätas upp och kompletteras. Sedan förses de med moderna luckor, mjukstängande lådor och smarta lådinsatser som passar till. Här har köket klätts om med den ljusgrå luckan Dis och fått stiliga handtag av läder.

8. Hemma hos Larssons

 Foto: Hagakök
Foto: Hagakök

När köket Sundborn från Hagakök får den här klassiska, röda färgen blir inspirationen från Carl och Karin Larssons hem uppenbar.

9. Trä åt andra hållet

 Foto: Ikea
Foto: Ikea

Det är ådringen som gör det. Träet i Ikeas kök Torshamn är lagt horisontellt i stället för lodrätt. Uppifrån och ner blir 1980-tal, motsatsen blir nutid.

10. Extra krusiduller

 Foto: Ballingslöv
Foto: Ballingslöv

Köket Meny från Ballingslöv har detaljer med stil. Krönlisterna har extra krus och hörnen kan mjukas upp med vita kolonner.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen