Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 20 oktober 2015

Ny undersökning: Husdjuren bestämmer hemma

Hunden sägs vara människans bästa vän, men det är också vovven som styr och ställer hemma. Nästan var tionde familj med djur uppger att hunden eller katten bestämmer i hemmet, enligt en ny undersökning från inredningssajten Houzz.

Bild 1/2
Bild 2/2

Resultatet kommer från sajtens globala undersökning där mer än 10 000 personer medverkat, bland annat svenskar djurägare. I åtta procent av de svenska hemmen där det finns djur är det djuren som bestämmer. I 40 procent av familjerna med husdjur uppger man att bestämmanderätten är fördelad mellan ägare och djur.

– Även om husdjur ses som människans bästa vän så är det ändå överraskande att så många helt låter husdjuret bestämma, säger Marcus Hartwall på Houzz.

Husdjurens inflytande visas också genom att nära hälften av svenskarna sover med sina husdjur och 64 procent låter husdjuren ha fri tillgång till husets inredning.

Men viktigast av allt – husdjuren gör sina ägare lyckliga. Det svarar hela 86 procent.

houzz-1

Rösta

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen