Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 23 november 2016

Så blir du mer organiserad hemma – 5 sätt att tänka nytt

Visst är det härlig att styra upp tillvaron – inte minst så här i början av ett nytt år. Men hur gör man för att kaoset inte ska ta över igen efter några veckor? Börja tänk nytt redan nu, svarar experten. Här ger hon sina bästa tips.

Bild 1/2
Bild 2/2

Hamnar du ofta i kaos trots att du städar och organiserar med jämna mellanrum? Då är det dags för en ny vana.

I sitt företag Smpl arbetar Brita Hahne med att förenkla och organisera vardagen för både privatpersoner och företag.

Här är hennes råd för att du ska lyckas börja med en ny vana.

Land.se skriver om att rensa hemmet från onödiga prylar.
Organisatören Brita Hahne tipsar om hur man håller ordning både hemma och på jobbet.

5 saker att tänka på för att bryta ett dåligt mönster:

1. Börja med att förändra en ovana i taget. Till exempel att lägga posten på hög och öppna räkningarna när betaldatumet redan passerat.

2. Se till att du har viljan att förändra ovanan. Utan att du verkligen vill och verkligen känner dig motiverad är det omöjligt att genomföra en förändring.

3. Gå inte ut för hårt – ett litet steg i taget är bättre än ett för stort och övermäktigt. Exempel på litet steg: Lägga tillbaka det jag tar fram, röja upp bland skorna i hallen eller diska direkt. Exempel på för stort steg: Städa hela hemmet och behåll det tipp topp – för evigt!

4. Följ upp dina framsteg och gör justeringar om det behövs. För att lyckas är just detta steg det viktigaste. När du följer upp: Gå igenom om det finns något du kan göra för att underlätta förändringen. Kan du göra det vid en annan tidpunkt under dagen, en annan dag, flytta saker till en annan plats? Gå igenom alternativen och prova – till slut hittar du en bra lösning som kommer att underlätta för just dig.

5. Glöm inte att belöna dig själv! Med en god middag till exempel eller med att se en härlig film på  bio.

Lycka till!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen