Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 27 januari 2017

Så får dina tulpaner ett långt härligt liv

Svenskar älskar tulpaner och vi köper över en miljon om dagen när det är säsong. Här får du bästa råden för att de ska trivas länge hemma i vasen.

I dag är majoriteten av alla tulpaner som säljs i Sverige också odlade här. Det minskar inte bara miljöbelastningen i form av kvalitetssäkrad produktion utan gör också att blommorna i handeln är så färska det bara går.

Här får du de bästa råden för att du ska kunna njuta länge av dina tulpaner hemma.

4 bra köp- och skötselråd

1. Köp bara tulpaner som visar ordentlig färg och som står i vatten i butiken.

2. Fyll en ren vas med kallt vatten. Snitta om stjälkarna, skär av cirka 2 centimeter. Ställ bunten i vattnet med papperet kvar, då drar tulpanerna i sig vatten och får raka och spända stjälkar. Efter 30 minuter kan blommorna arrangeras om.

3. Undvik att ställa tulpanerna nära frukt, den avger etylengas som påskyndar blommornas åldrande. Placera tulpanerna svalt under natten.

4. Fyll på med friskt vatten varje dag, tulpaner är törstiga.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen