Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 23 maj 2016

Så räddar du blommorna från semesterdöden: 6 bra tips

Brukar dina krukväxter sloka när du kommer hem från sommarsemestern? Lugn! Med rätt metod kan dina blommor klara sig i upp till två veckor.

1. Samla ihop krukväxterna på brickor med en wettexduk i botten. Vattna sedan tills vattnet är någon centimeter högt på brickan.

2. Placera brickorna med växterna på en ljus, men inte för solig plats, till exempel köket.

3. Flytta över de växter som har lerkrukor till krukor i plast. Plast behåller fukten i jorden, medan leran suger upp den. Om du haft din lerkruka i vattenbad innan plantering kan blomman däremot stå kvar i lerkrukan.

4. Tänk på att olika växter klarar sig olika bra i torka. Har de tunna blad behöver de vattnas oftare, medan de med tjockare blad inte är lika ömtåliga.

5. Pelargonen stortrivs i värmen. Det är från början en medelhavsväxt och den behöver därför inte så mycket vätska.

6. När du kommer hemma igen så ska du ösa vatten över dina växter. Men var försiktig med näringen. Ger du för mycket på en gång så chockar du växten.

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen