Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 23 november 2017

Så skalar du rödbetor - utan att få röda fingrar!

Rödbetor är ju rena medicinen. Här är tre smarta tips om hur du slipper rödfärgade händer vid skalningen!

 Skalade rödbetor utan rödfärgade händer!
Skalade rödbetor utan rödfärgade händer! FOTO: Istock

Råsaftscentrifugen går varm i många svenska kök i skördetider.

Men många avskräcks av den starka röda färgen som biter sig fast i huden på händerna efter att man har skalat rödbetor.

Läs också: Rödbetsjuice – så gör du den hyllade superdrycken

 Rödbetsjuice tros till och med kunna ersätta vissa mediciner i framtiden.
Rödbetsjuice tros till och med kunna ersätta vissa mediciner i framtiden. FOTO: Istock

Skala rödbetor utan att bli röd om händerna – 3 bra tips!

1. Skala i vatten

Fyll en bunke med ljummet vatten och skala rödbetorna i vattnet. Byt vatten ibland. Då fastnar ingen rödbetsfärg på händerna. Så gör många kockar.

2. Smörj in händerna

Innan du börjar skala, smörj in dina händer med olja eller fet salva, så fastnar rödbetornas färg inte lika lätt.

3. Använd citron

Lands matskribent Katarina Ekeström gnider fingrarna med en citronklyfta direkt efter skalningen, vilket hon menar snabbt tar bort den röda färgen.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen