Så skalar du rödbetor - utan att få röda fingrar!
Rödbetor är ju rena medicinen. Här är tre smarta tips om hur du slipper rödfärgade händer vid skalningen!
Råsaftscentrifugen går varm i många svenska kök i skördetider.
Men många avskräcks av den starka röda färgen som biter sig fast i huden på händerna efter att man har skalat rödbetor.
Läs också: Rödbetsjuice – så gör du den hyllade superdrycken
Skala rödbetor utan att bli röd om händerna – 3 bra tips!
1. Skala i vatten
Fyll en bunke med ljummet vatten och skala rödbetorna i vattnet. Byt vatten ibland. Då fastnar ingen rödbetsfärg på händerna. Så gör många kockar.
2. Smörj in händerna
Innan du börjar skala, smörj in dina händer med olja eller fet salva, så fastnar rödbetornas färg inte lika lätt.
3. Använd citron
Lands matskribent Katarina Ekeström gnider fingrarna med en citronklyfta direkt efter skalningen, vilket hon menar snabbt tar bort den röda färgen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.