Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 24 mars 2017

Så stylar du bostaden inför försäljning – 9 tips som höjer värdet

Med hjälp av några enkla knep kan du få ut mer för din bostad när du säljer. Här är nio värdefulla råd som gör skillnad.

Bild 1/3
Bild 2/3
Bild 3/3

1. Framhäv din bostad

Land.se tipsar om hur du kan inreda din lägenhet inför försäljning.

Visa upp bostaden från dess bästa sida. Lyft fram vackra originaldetaljer som spröjs, lister och stuckaturer. Har du en fantastisk utsikt? Se till att tvätta fönstren innan visningen, dra upp persienner och dra undan tunga gardiner som hindrar dagsljus från att ta sig in.

2. Less is more

Land.se tipsa rom hur du kan styla lägenheten inför visning.

Visa upp ytor och rensa ut onödiga prylar som tar upp plats. Extra viktigt är det om du har en liten lägenhet, då vill du framhäva minsta lilla kvadratmeter. Ställ undan överflödiga möbler och visa i stället upp golvytor, framförallt om du har ett fint trägolv. Ett för ombonat och möblerat hem kan ge ett stökigt intryck. Rensa överfulla bokhyllor och ställ undan porträtt.

Om du har en väldigt extrem stil kan det vara bra att tona ner den och göra hemmet mer neutralt, annars fastnar blicken på fel detaljer. Köparen ska kunna fokusera på hur denne vill ha det, snarare än att stirra sig blind på hur du har valt att göra.

3. … Men det får inte bli för sterilt

Land.se tipsar om hur du kan styla lägenheten inför försäljning.

En allt för avskalad stil kan lätt uppfattas som stel och tråkig. Addera varma färger som orange, röd och aprikos i till exempel kuddar och filtar.

4. Blommor, blommor, blommor

Land.se tipsa rom hur du kan inreda din lägenhet vid försäljning.

Fyll hemmet med snittblommor och krukväxter, det skapar en hemtrevlig känsla. Just nu är det populärt med parasollpilea (elefantöra), fikus och kaktus.

5. Städa!

Land.se tipsar om hur du kan styla lägenheten inför försäljning.

Städa ordentligt innan både fotografering och visning. Rensa även skåp, lådor och andra förvaringsutrymmen som följer med bostaden. Under visning kan det hända att någon vill öppna och kolla igenom. Undvik starka dofter och rensa kylskåp och soptunna. Men städa inte för nära inpå visningen – du vill inte att det ska dofta rengöringsmedel. Vädra i stället innan så att det kommer in frisk luft.

6. Varde ljus!

Land.se tipsa rom hur du kan styla din lägenhet inför försäljning.

Lys upp alla rum ordentligt, så att den eventuella köparen kan undersöka samtliga ytor. Bra belysning kräver flera ljuspunkter, inte bara en stark ljuskälla. Tänk golv-, tak- och bordsbelysning. Se också över vilka lampor du har i armaturerna. Om bara har lågenergilampor kan ljuset uppfattas som väldigt kallt. Satsa i stället på lampor med ett lite varmare sken.

7. Fokusera på helheten

Land.se tipsar om hur du kan styla lägenheten inför försäljning.

Att renovera kök eller badrum inför försäljning är inte alltid nödvändigt. Kanske tjänar du inte något på det i slutändan. Den framtida ägaren kommer ändå vilja göra om på sitt sätt. Fokusera i stället på att åtgärda mindre detaljer, som höjer helhetsintrycket. Måla om väggarna i ljusa färger, fixa handtag, slipa golvet eller fixa till gnekande dörrar.

8. Ta hjälp!

Land.se tipsar om hur du kan styla din bostad inför försäljning.

Om du inte är särskilt intresserad av inredning kan du söka inspiration i magasin, på Pinterest, bloggar eller be en vän om hjälp. Annars kan du anlita professionell inredningshjälp.

9. Första intrycket är viktigt 

Land.se tipsar om hur du kan styla din bostad inför försäljning.

Om du ska sälja en villa är det bra att skotta uppfarten ordentligt, om det är vinter. Skotta också upp stigar till garage, friggebodar och andra uthus. Om det handlar om en lägenhet kan du försöka skapa en hemtrevlig känsla i hallen, det är trots allt det första den eventuella köparen ser.

Källor: Alcro, SvD, TT

 

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen