Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 5 februari 2016

Smart på 25 kvadrat: 9 snygga attefallshus

Extrarum för tonåringen, smart arbetsplats eller för uthyrning. Land har listat 9 snygga attefallshus som inte kräver bygglov.

Bild 1/9
Bild 2/9
Bild 3/9
Bild 4/9
Bild 5/9
Bild 6/9
Bild 7/9
Bild 8/9
Bild 9/9

Har du har ett bostadshus så är det tillåtet för dig att bygga ett attefallshus på 25 kvadratmeter utan bygglov. Innan du börjar bygga måste du dock göra en anmälan hos byggnadsnämnden, enligt Boverkets bestämmelser.

Till skillnad mot friggeboden så får ett attefallshus användas både som fritidshus och permanentbostad. Men det finns så klart en massa andra användingsområden för ett attefallshus. Garage, vävstuga, hobbyrum, förråd, gäststuga, bastu eller badhus är några vanliga exempel.

9 snygga attefallshus

1. Stilsäker tradition

sommarnojeX-jpg

Smart med inbyggd säng.

Det här huset från byggföretaget  Sommarnöjen har en takhöjd på 4 meter och det finns gott om plats för sängar och förvaring på loftet. Huset kan fås med faltak i kärnfuru (bilden), förzinkad plåt eller gräs. Ett nyckelfärdigt hus kostar från 349 000. Med kök och komplett badrum kostar Tidlös & hög c/o 25, som modellen som heter, från  403 900 kronor.

2. Lyxigt i New England-stil

Filippa-jpg

Filippa är ett i tjusigt attefallshus i elegant New England-stil. Huset är fullt utrustat med kök, handikappsanpassat badrum och sovloft. Pris för byggsats i grundutförande från 275 425 kronor, Attefallshus AB.

3. Massor av rymd

Mitt-modulhus-jpg

Leonor.07-jpg

Modellen Leonor har stora fönster, skjutdörrar och högt i tak som ger huset massor med rymd. Sovloft under taket. Pris från 369 000 kronor,  Mitt modulhus.

4. Hundra procent norrländskt

Sorsele-jpg

Loft-jpg
Torp 24 är en stuga med två rum. Den är byggd av norrländsk senvuxen fura och är därför särskilt tåligt. Priset är 65 000 kronor för hus med allrum och sovrum, utan veranda. Interiör och vitvaror skaffar köparen själv, Sorselestugan.

5. Modern funkisdröm

JABO-jpg

Modernt minihus i funkisstil från Habo. I grundsatsen ingår 16 stycken väggmoduler som kan bytas ut mot valfritt antal fönster- och dörrmoduler som kan placeras var du vill. Pris från 47 950 kronor.

6. Falusvart juvel

Ny-jpg

E25skiss-jpg

E 25 är ett vinterbonat attefallshus som du antingen kan köpa i basvarianten för 315 000 kronor med öppen planlösning och utan färdig inredning, eller komplett med kök och badrum för 425 000 kronor hos Enkelrum. Finns i falurött, falusvart eller vitt.

7. Elegant minivilla

New England2-jpg

minivilla-jpg

Minivillan Marit är ett lyxigt attefallshus med två dubbelhängda glasdörrar, kök, sovloft, rejäl takhöjd och vackert ljusinsläpp. Pris på förfrågan.

8. Sött rött med vita knutar

stuga-jpg

Helgbo-jpb

Helgbo är byggt i traditionell stil och finns med och utan sovloft. Innertaket kan vara plant eller gå ända upp till nock. Huset kostar från 155 400 kronor, Tomokuhus.

9. Härlig balkong på taket

22-jpg

Läcket attefallshus från Husproffsen som nyckelfärdigt kostar cirka 500 000 kronor med vatten, el och avloppsanslutning. El tillkommer. Huset har  toppbalkong och uteplats runt halva huset. Invändigt är det komplett utrustat med kyl, frys, tvättmaskin, värmepanna, dusch, wc och med plats för  1 – 6 sängplatser.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen