Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 30 mars 2017

Spa och mikrobryggeri – 5 superhäftiga sätt att använda gamla lador

Pub i hönshuset och sandstrand i ladugården! Här 5 häftiga exempel på vad man kan använda ladorna till när djuren har flyttat ut.

 1. Ladan med sandstrand, pool och palmer

I ladan finns nu konstgjord sol, en pool och en sandstrand.
I ladan finns nu konstgjord sol, en pool och en sandstrand.

Karin Abrahamsson led av vinterdepression och byggde tillsammans med maken Tommy om den gamla ladugården till en solljusanläggning 2011. Sedan dess finns rena rama Thailand alltid i Sandhem fyra mil nordväst om Jönköping – en anläggning med solsimulator, sandstrand, tropiska växter, bar och en pool i den gamla silon för de som vill ta del av viktiga värmestrålar utan att behöva åka till sydligare breddgrader.
Se mer här!

2. Djurstallet blev gårdsbryggeri

I ladan har Gunnar ett mikrobryggeri. Foto: Erik Hellquist
I ladan har Gunnar ett mikrobryggeri. Foto: Erik Hellquist

När familjen Emanuelsson på Nääs Säteri i Ydre i Småland sökte efter ett lämpligt komplement till närproduktionen av kött byttes de 32 mjölkkorna ut mot ölproduktion.
I dag är det bryggeri i en av ladugårdsbyggnaderna – och i sortimentet finns åtta ölsorter som säljs både på order över nätet och via beställning på Systembolaget..
Se mer här!

3. Här kan du övernatta mitt bland älgar

Ladan är omgjord till restaurang och i älghänget kan man sova över i älgstugan.
Ladan är omgjord till restaurang och i älghänget kan man sova över i älgstugan. Foto: Anders Winlöf

På Wrågården utanför Falköping har ladugården har gjorts om till restaurang, kalvstallet till konferenslokal och hönshuset till pub. Wrågården utanför Falköping satsar också på en annat typ av upplevelse – boende i en älgstuga mitt i älgparken!
– Vi gillar tanken på att man ska kunna bo inne hos älgarna, där också 19 dovhjortar strosar omkring, säger Henrik Alexandersson som driver familjegården i femte generationen.
Se mer här!

4. Uppvärmd inomhusarena för hundsport

Ladan är omgjord till en uppvärmd inomhusarena för hundar.
Ladan är omgjord till en uppvärmd inomhusarena för hundar. Foto: Eva Terling

Hos Eva och Fredrik Terling på Ryssbylunds gård i Rockneby är ladugårdsbyggnaden ombyggd till en uppvärmd inomhusarena för hundträning.
Vägg i vägg finns ett fik med fönster mot aktivitetsytan.
Se mer här!

5. Kaféteater med musik och dans

I ladan spelas det numera teater.
I ladan spelas det numera teater. Foto: Christer Jonsson

I byn Rynge i södra Skåne har ett av kornas tidigare tillhåll förvandlats till en kaféteater. Skådespelaren Christer Jonsson har byggt om och renoverat ladan för att ge plats åt Ryngeteater – ett teaterkafé med scen för uppträdanden av olika slag.
Se mer här!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen