Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 6 november 2017

Värmande vackra - 7 exempel på majestätiska kakelugnar

Den står där ljuvlig och varm i ett hörn och sprider glädje för ögat och värme för själen. Vi talar såklart om kakelugnen. Och hade du ingen när du köpte huset kan du ju köpa en begagnad! Här är de finaste från Blocket just nu.

FOTO: Blocket.se

Om du är sugen på att införskaffa en kakelugn kan du bli inspirerad här. Men tänk på att anlita proffs när du ska installera den.

FOTO: Blocket.se

1. Gröna skönheten

En första anblick av en sådan pjäs så säger man ju: Wow. Och sedan: Vad kan en sådan kosta? Säljaren vill ha ett bud, så det är oklart vad prislappen kommer hamna på. Oavsett pris är det kul att det finns att få tag på en riktig vacker kakelugn, och den är från 1888.

Läs också: Har du redan en eldstad? Så här väljer du rätt ved till eldningen

FOTO: Blocket.se

2. Gullig med gula detaljer

En riktigt fin kakelugn som har gula detaljer i. En blick man skulle bli varm av – i själen. Den målade blomstergirlanden är en extra bonus som ögongodis på kakelugnen som ligger på 27 000 kronor.

FOTO: Blocket.se

3. Majestätisk med spegel

Denna kakelugn kräver sitt rum, kan man säga. Dels är den stor i sitt omfång, men med en så stor spegel på sidan så vill man ju att de rätta detaljerna ska speglas i den. Kakelugnen är daterad till 1880-talet enligt köparen och kommer ursprungligen från tillverkaren Rörstrand.

Och den står på sin plats och är inte nedmonterad, så är du sugen får du ta dig till platsen och montera ner den. Och betala 30000 kronor för att få köra i väg med den…

FOTO: Blocket.se

4. Downtown Abbey-vacker

Om du, som hundratusentals andra, följt kostymdramat Dwnton Abbey så vet du vilken känsla vi menar. Det är mörkt, lite väl konservativa värderingar sitter i väggarna, men med den rätta blicken på kakelugnen kan den upplevas som väldigt mysig! Priset enligt annonsören är 4000 kronor.

FOTO: Blocket.se

Läs också: Så renoverar du ditt drömhus i 7 steg

5. Grand old lady bland värmekällor

Man behöver inte ha kakel på sin ugn för att smälta av charmen hos den här gamla gjutjärnskaminen. Den är säkerligen gammal och tänk så många famijer den kan ha värmt upp under årens lopp. Säljaren vill ha 8900 kronor för den.

FOTO: Blocket.se

6. En riktig conversation piece – se de gröna detaljerna

Vi en första anblick kanske man ryggar tillbaka för en så mörk kakelugn, den ser inte riktigt ut som de romantiska ljusa kakelugnar som vi sett här ovan. Och som säljaren själv skriver: ”Snart kommer trenden att ändras från vitt till mörkare så varför inte passa på innan priserna sticker i väg.”

FOTO: Blocket.se

Men se efter på de gröna detaljerna! Precis som en mörk och fuktig vårmark i mars, där det börjar spira med smått grönt som minner om hopp och en varmare och ljusare tid runt hörnet. Priset är inte utsatt så kanske är det fyndläge om du är sugen?

7. Sötast av dem alla

När man trodde att en kakelugn inte kunde bli gulligare, men så finns det en liten nisch som är målad med småblommiga mönster! Dessutom är kakelugnen ljusblå vilket är helt bedårande. Priset för kakelugnen är 15000 kronor.

Läs också: De inredde hela huset med gamla eldstäder!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen