Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 20 januari 2016

Sveriges märkligaste boende: Det världsunika Ufo-huset kan bli ditt

Sugen på att bo lite udda? Då kan det osannolika ufo-huset i skogen vid Tönnebro i Hälsingland vara något för dig. En härlig utmaning för den inredningsintresserade!

Bild 1/4
Bild 2/4
Bild 3/4
Bild 4/4

I skogen vid Tönnebro i Hälsingland ligger två världsunika ufo-hus. Det ena Futuro-huset, som den finskdesignade skapelsen heter, ska fraktas till statens Flygvapenmuseum i Linköping, som Helahalsingland var först med att skriva om.

Det andra Futuro-huset kan bli ditt.

I början av sommaren kommer ägaren, Fortifikationsverket, att auktionera ut huset.

Men konkurrensen kan bli tuff, enligt projektledaren Johan Rådberg på Fortifikationsverket. Han tror att det finns ett stort internationellt intresse för byggnaden som har ett unikt kulturhistoriskt värde.

– Det har hänt att sådana här hus har köpts från andra sidan jorden, säger Johan Rådberg.

I hela världen finns knappt hundra exemplar av den spejsade husmodellen och de flesta byggdes i början av 1970-talet. Då var också rymdintresset på topp.

Tidigare har Futuro-husen gått från mellan 50 000 kronor till cirka en halv miljon.

Så här kan ett inrett Futuro-hus se ut. Finns på Åland, har originalinredning från 1970-talet och var med i ett reportage magasinet 25 underbara hem.
Så här kan ett inrett Futuro-hus se ut. Detta finns på Åland, har originalinredning från 1970-talet och var med i ett reportage i magasinet 25 underbara hem.

Det runda rymd-huset som ska säljas är cirka åtta meter i diameter och det står på en betongpelare 14 meter över marken. Man går in själva huset genom en ingång underifrån och kommer upp mitt i ett stort runt rum.

Rena drömmen för den inredningsintresserade som gillar utmaningar!

Läs också: Lantliga drömmar: 8 fantastiska hus under 2 miljoner

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen