Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 19 januari 2017

Ut med tvätten: Snö, is och kyla är bästa torkvädret!

På med kängorna, plumsa ut till tvättvindan i snön och häng tvätten ute. Mitt i smällkalla vintern torkar tvätten oftast bättre än mitt i sommaren.

FOTO: Istock

Det kanske låter otroligt men det är dagens sanning. Visst saknas sommarens värme och blida vindar men vintern har den uttorkande kölden i stället. På sommaren är dessutom luftfuktigheten mycket högre och det gör torkprocessen långsammare.

När den våta tvätten fryser och utsätts för kall vind torkar den ut otroligt snabbt, precis som när vi människor får vinterfnasig hud i kylan.

Gör så här:

Häng ut tvätten, det gör inget om det snöar så länge det inte är regnblandat. Låt tvätten hänga över dagen eller över natten.

Ta in tvätten, oftast är den så stelfrusen att du får lyfta ner den från strecket som en bit kartong. När tvätten kommer in i värmen tinar frosten och den lilla fukt som finns kvar torkas snabbt på ett element eller en tvättlina inne.

Tvätt
Vintertvätt! Inget doftar bättre!

Nu kommer det bästa av allt. Minns du den nytvättade doften från tvätt som hängt ute i solskenet på sommaren? Vintertorkad tvätt doftar likadant fast i kubik.

Ett enda badlakan på elementet fyller hela rummet med sommardoft. Som sagt, vintern har det bästa torkvädret.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen