Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 24 november 2016

Vackra huset som bara vill ha kärlek

Ett förfallet hus kan vara så otroligt vackert, inte sant? Kolla in den här parstugan som just nu är till salu, i dåligt skick men med en härlig känsla!

Bild 1/6 FOTO: Länsförsäkringar
Bild 2/6
Bild 3/6
Bild 4/6
Bild 5/6
Bild 6/6

De finns över hela Sverige, husen som bara står och längtar efter kärlek. Din kärlek kanske? En gång i tiden var de drömmen för en familj eller flera och nu har de sedan länge övergivits och stelnar långsamt i sin längtan efter liv och rörelse, omsorg och värme.

Som det här smått fantastiska huset i utanför Alfta i Hälsingland som vackert berättar om ett annat Sverige, om ett Sverige som sakta försvinner bort i glömska. Huset, en parstuga som är så gott som oförändrad sedan den byggdes, har ett stort kök och en storstuga och dessutom en liten kammare. Och inte nog med det, till fastigheten hör även en bagarstuga och en vedbod.

Att huset har renoveringsbehov är inget att hymla om men dess ståtliga charm och fantastiska känsla kan ingen ta ifrån det. Det står där, stolt, och väntar på att någon ska väcka det från sin Törnrosa-sömn, och ge tillbaka känslan från när det var ungt, starkt och nybyggt.

Kostnaden? Ja, det är ute på marknaden till ett pris av 95 000 kronor och även om det ligger många timmar i arbetstid innan det återfått sin forna storhet så är det verkligen ett väldigt vackert hus.

alfta-dorr-1

alfta-hall
Kolla in de breda bräderna i hallen! Foto: Länsförsäkringar.
alfta-helbild
Naturen kommer närmre och närmre huset… Foto: Länsförsäkringar.

alfta-kok-1

Köket, väldigt bedagat men också väldigt vackert. Foto: Länsförsäkringar.

Har du tips på andra hus som behöver kärlek och omsorg, tipsa oss!

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen