Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 26 juni 2019

Väderkvarn på Öland till salu

En alldeles egen väderkvarn med utsikt över Kalmarsund – kan man värva en bättre sommarstuga? Här kan du se fram emot ljuvliga grillkvällar i sällskap av vacker solnedgång och havet som närmaste granne.

 Väderkvarnen i Äleklinta är en av 352 kvarvarande kvarnar på ön. På mitten av 1800-talet hade ön uppåt 2 000 väderkvarnar.
Väderkvarnen i Äleklinta är en av 352 kvarvarande kvarnar på ön. På mitten av 1800-talet hade ön uppåt 2 000 väderkvarnar. FOTO: Ölandsmäklaren

År 1869 byggdes den här väderkvarnen i Äleklinta. Ett knappt sekel senare, på 1950-talet, gjordes den om till en bostad i samband med att många väderkvarnar revs på ön. Sedan dess har kvarnen används som ett fritidsboende.

 Intill kvarnen finns ett stenbord som fungerar som uteplats. Underbara grillkvällar utlovas!
Intill kvarnen finns ett stenbord som fungerar som uteplats. Underbara grillkvällar utlovas! FOTO: Ölandsmäklaren

Skönhetsfläckar att reparera

 Inuti finns kök med trinett, flera sovplatser och sällskapsyta.
Inuti finns kök med trinett, flera sovplatser och sällskapsyta. FOTO: Ölandsmäklaren

Beläget med en makalös utsikt över Kalmarsund och bara ett stenkast till närmaste strand och badbrygga är väderkvarnen verkligen ett unikt semesterkap för den som har lite motivation att renovera. Kvarnen fick ett nytt tak i fjol och har ett bra grundskick, men i övrigt finns en del skönhetsfläckar för nästa ägare att ta sig an.

– Detta är ”one of a kind”. Här köper man något väldigt speciellt och då kommer renoveringsbehovet nästan i sista hand, säger mäklaren Marcus Isakson på Ölandsmäklaren Borgholm, och meddelar att det redan finns en drös spekulanter.

Läs också: Kika in i praktfulla herrgården – unik svensk historia till salu

 Trappan leder upp till sovloftet.
Trappan leder upp till sovloftet. FOTO: Ölandsmäklaren

Flera våningar

 Sovloft med högt i tak.
Sovloft med högt i tak. FOTO: Ölandsmäklaren

Själva kvarnfunktionen är fixerad, så detta är ett renodlat fritidsboende. Boytan ligger på 18 kvadrat och består i dagsläget av två våningar, med möjlighet att bygga ännu ett sovloft som tredje våning. I kvarnen finns el och vatten, behoven uträttas på ett utedass med separett toalett.

Kvarnen finns i byn Äleklinta, som ligger cirka 1,5 mil norr om Borgholm på Ölands västra kust. Utropspriset är 795 000 kronor.

 Flera väderkvarnar står i närheten.
Flera väderkvarnar står i närheten. FOTO: Ölandsmäklaren

Läs också: Hela annonsen hos Ölandsmäklaren hittar du här!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen