Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Jakt & fiske 7 september 2016

Jägaren friade med ett annorlunda krav – nu har de gift sig!

Susanne Sandbergs fästman Roger Vikberg ställde ett ovanligt krav på henne när han friade. I somras stod äntligen det jaktinspirerade bröllopet!

Bild 1/2
Bild 2/2

Det är tur att 42-åriga Susanne är jaktintresserad. Annars hade det nog blivit knepigt med relationen till Roger, som är en riktig ”jaktnörd”. Det var också genom jakten de två möttes för tre år sedan. Roger fick syn på ett inlägg på Facebook som hon gjorde till en vän. I det önskade hon vännen en ”skitjakt” (enligt jägarskrock ska man inte önska lycka till.)

I maj förra året tog Susanne jägarexamen och följde med både Roger och hans vänner på olika typer av jakt. Under sin första tid som jägare hade hon skjutit sin första hare, rådjur, vildsvin och räv – men ingen älg. Förra sommaren, på sambon Rogers 50-årskalas i Guldsmedshyttan i Bergslagen, kom det ämnet på tapeten på ett oväntat sätt.

– Roger gick ned på knä framför mig inför alla vänner och släktingar och sa: Susanne, jag vill gifta mig med dig, men inte förrän du skjutit din första älg, berättar hon och skrattar.
– Jag älskar hur han gjorde det, för vi  gillar att göra saker på vårt eget sätt, inte vara som alla. I stället för förlovningsringar har vi omarbetade patronhylsor som varsitt halsbandssmycke, berättar hon.

Under förra höstens älgjakt försökte Susanne infria sitt löfte men lyckades inte. I vintras däremot, sköt hon till slut sin första älg – som eftersöksjägare. Hon fick samtal om en trafikskadad älg som tagit sig in i skogen kring Iskarbo, och gav sig ut med sin hund för att spåra upp den. Inte förrän 00.30 på natten hittade de den svårt skadade älgen.

Susanne Sandberg med den första älgen hon skjutit.
Susanne Sandberg med den första älgen hon skjutit.

– Krocken hade tagit hårt på det ena bakbenet och länden. Och det var svårt att ta sig fram i djup snö och femton minusgrader. Mina händer blev så kalla att jag var tvungen att värma dem med sådana där små värmekuddar för att kunnat skjuta, berättar hon.

Så nu finns inte längre något hinder de två att ingå äktenskap.
– Nej, nu är det bara att bestämma ett datum i sommar och börja spara pengar. Det blir inte vigsel i kyrkan utan på någon vacker, jaktinspirerad plats och på menyn blir det självklart vilt, säger Susanne.

Och den 6 augusti i år stod bröllopet – ett vackert utomhusbröllop helt enligt enligt de jaktinspirerade planerna – där både brud och brudgum bar varsitt vapen!

Spara

Spara

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen