Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Jakt & fiske 12 februari 2016

Jägaren Kenth utmanar våra fördomar: Kolla in hans tidsfördriv i jaktkojan

Medan jägaren Kenth "Pettson" Pettersson väntar på vildsvinen i jaktkojan har han ett tidsfördriv. Intresset som har han ärvt från sin mamma får många att höja på ögonbrynen.

Bild 1/5 FOTO: Privat
Bild 2/5
Bild 3/5
Bild 4/5
Bild 5/5

Nej, han missar inte älgen för att han sitter med näsan i ett broderi. Broderar gör han bara under vildsvinsjakten.

– Då kommer jag till min koja redan vid 18-tiden och väntar där tills midnatt när vildsvinen brukar komma fram. Då har man ju några timmar att fördriva, säger han.

Skön avkoppling i jaktkojan, för Kenth Pettersson i Gustavs.
Skön avkoppling i jaktkojan, för Kenth Pettersson i Gustafs. Men han ägnar också många timmar på broderi.

Kenth gillar lugnet i skogskojan och brukade tidigare mest läsa och vila i sängen där. Men så fick en av hans yngre jaktkompisar en dotter och Kenth kom på en bra dopgåva.

– Jag hade broderat en doptavla till min egen dotter 1992 och tyckte att det vore kul att göra en till åt min kompis dotter, säger han.

Häromveckan kunde han överlämna en perfekt broderad tavla till dopet. Vännen kunde först inte tro att det var Kenth som hade gjort den. Broderiintresset har 52-årige Kenth från sin mamma. När hon dog fortsatte han på några av hennes broderier som inte vara klara.

Broderijakt

Kenth bor i byn Gustafs och jobbar på Icas lager  i Borlänge. Där är han fadder åt flera nyanställda, mycket på grund av att han är social och öppen som person. Han är en erfaren jägare och förstår om en del höjer på ögonbrynen över hans bisyssla under jakten.

– Att jaga har ju traditionellt ansetts manligt, mycket hår på bröstet du vet, säger han och skrattar.

Men han gillar att gå sin egen väg och göra det han vill. Och när han i ett inlägg i en Facebookgrupp för jägare berättade om sitt broderande fick han mängder med kommentarer – alla positiva.

Kallas ”Pettson”

Namn: Kenth Pettersson, men kallas Pettson av vänner och bekanta.
Ålder: 52 år.
Bor: I Gustafs, i Säters kommun.
Gör: Lagerabetare.
Familj: Särbo och tre vuxna barn, en dotter och två söner.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen