Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Jakt & fiske 10 oktober 2016

Klä hunden rätt och du slipper självrisken vid jaktskador

Älgjakt betyder också ökad risk för skador på jakthundar. Nu kan du slippa självrisken vid skador på din jakthund – om din hund har godkänd skyddsväst.

Agria vill öka säkerheten för jakthundarna genom att godkänna alla skyddsvästar för hundarna. Från och med i måndags, den 12 oktober, gäller den nya regeln som betyder att du slipper självrisken vid jakthundsskador om hunden har en veterinärvårdsförsäkring hos Agria och bär en godkänd skyddsväst.

– Vi vill uppmuntra ansvarsfulla hundägare att skydda sin hund från onödiga skador och lidande, säger Patrik Olsson, affärområdeschef för smådjur på Agria Djurförsäkring.

Vid en skadeanmälan ska du intyga att hunden bar skyddsväst, du ska visa upp kvittot på västen och i vissa fall kan det bli aktuellt med vittne eller ett foto som kan intyga att hunden bar västen vid olyckstillfället.

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen