Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Jakt & fiske 9 augusti 2016

Så fiskar du dina egna kräftor – proffsens bästa tips!

Att fiska kräftor är enkelt och roligt för både stora och små. Fixa fiskekort till närmaste sjö och ta med ficklampa, gummistövlar och ett gäng kräftburar.

Bild 1/4
Bild 2/4
Bild 3/4
Bild 4/4

Det är i dag få förunnat att få äta de svenska flodkräftorna. Istället äter vi den inplanterade signalkräftan eller importerade sorter. Få tänker nog på var kräftorna som vi äter kommer i från och hur fisket efter dem går till.

Kraftboken07

I Kräftboken har Albin Boman och Viktor Meidal gått ner på djupet om kräftfiske, de olika kräftsorterna vi äter och 13 goda recept med kocken Dannie Larsson.

Fixa fiskekort till närmaste sjö och ta med ficklampa, gummistövlar och ett gäng kräftburar. Var redo vid skymningen när kräftorna kryper fram. Här ger de sin bästa tips för ett bra kräftfiske:
Kraftboken04

Tre tips för ett bra kräftfiske

1. Agna med färsk fisk, till exempel mört eller braxen. Det fungerar även med korv och till och med potatis, men undvik surströmming.

Kraftboken02

2. För ett mer aktivt kräftfiske: sätt fast en mört på en täljd kvist, stick ner den vid vattenbrynet och invänta bytet. Fånga sedan kräftan för hand eller med håv.

3. När du fått upp dina kräftor, lägg dem i en hink utan vatten. Kräftor klarar sig länge på land, men dör snabbt i syrefattigt vatten.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen