Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Krönikor 11 oktober 2018

Ha ha! Nu busar tanten och skriver precis som hon vill!

Vad gör håren på hakan och varför ska inte kokt fisk ha ben? Lands Kristina Bäckström struntar högeligen i vad hon borde göra och skriver något helt annat!

 I den här krönikan gör Lands redaktör Kristina precis som hon vill!
I den här krönikan gör Lands redaktör Kristina precis som hon vill! FOTO: Istock

Jag har jobbat med att skriva texter i över 30 årnu, ändå är det samma elände var enda gång. Jobbet vore fantastiskt om man bara slapp alla bokstäverna.

De snor sig och när jag vill att det ska bli både lite varmt och vitsigt på en gång landar allt platt. Lite är det som att koka palt på mald vitpotatis i stället för på riven mandel. Det blir slappt och ”pöttrigt”, saknar både studs och smak.

Så nu kapar jag hela den här krönikan och gör precis vad jag vill. Jag ska skriva om saker jag inte begriper, det kan jag kosta på mig efter drygt ett halvt sekel på planeten Tellus. Och det är inte så att jag förväntar mig några förklaringar, bara så att ni vet.

Jag tar en sak i taget och blandar okänsligt högt med lågt.

 Så här ser det ut när grävmaskiner sover sked, tycker jag i alla fall.
Så här ser det ut när grävmaskiner sover sked, tycker jag i alla fall. FOTO: Kristina Bäckström

1. Hur kommer det sig att det produceras vildvuxna hårstrån på hakan vid samma ålder som man får för dålig syn för att se dem? Är det av nåd (det man inte ser har man inte ont av) eller en hämnd för att man fnissat åt skäggiga damer i ungdomen?

2. Är det inte underligt att katter älskar den människa mest som ägnar den minst uppmärksamhet? Finns det en katthatare med pälsdjursallergi i rummet är det ofelbart dit katten söker sig. Jag vet att katter tycker att det är ohyfsat med folk som rusar fram men ändå. Jag vill ju bara klappa dem! Allihop och hela tiden!Läs också: Här är mer av allt härligt Kristina skrivit!

 Folk säger att katter inte kan låta bli att sätta sig i ringar. Jag testade med en sjal och det stämmer.
Folk säger att katter inte kan låta bli att sätta sig i ringar. Jag testade med en sjal och det stämmer. FOTO: Kristina Bäckström

3. Hur kommer det sig att en hel familj kunde äta söndagsmiddag på en kyckling på 1960-talet? Nu räcker kycklingen knappt till två personer. Allt kan väl inte bero på att vi åt hårdbrödsmackor och drack mjölk till maten förr.

4. Varför ”går löken ner” i grytan när tv-kockar lagar mat? Varför ”kryddar de upp” maten och ”bakar av” bröd? Och varför kan jag inte bara släppa allt det där och sluta reta mig på hur folk på tv pratar mat?

5. Hur kommer det sig att man blir vekare med åren och att kraften försvinner från alla delar av kroppen utom dem som inte har några muskler alls?

Resten av min lekamen är en ruin men fingrarna som bara består av ben och senor kan haka fast i stort sett vad som helst. Bara att kröka till dem och så hänger grejerna kvar.

6. Varför luktar vissa hundars tassar som ostkrokar?

7. När jag var 12 föll jag i diket på väg från skolbussen eftersom jag inte kunde sluta läsa en bok. Varför blir jag aldrig så tippad av en bok nu och, om jag blev det, skulle jag ta mig upp sen?Läs också: 8 fantastiska saker läsning gör med dig!

8. Varför måste naturen hållas på så långt avstånd? Kokt fisk har ben, källare har spindlar, potatis har skal och folk tappar hårstrån överallt. Det är inget att hetsa upp sig över.

9. Att tråla efter fisk i havet med en jättesäck som skrapar sönder hela havsbotten är en urusel idé. Kan man inte bara sluta med det?

 Blödande tandkött? Hu! Hur tänkte de nu?
Blödande tandkött? Hu! Hur tänkte de nu? FOTO: Kristina Bäckström

10. När det är så mycket våldsamheter i världen, hur tänker företaget som gör en tandkrämsreklam där det står ”Lämna blödande tandkött bakom dig”?

11. Om man nu prompt ska tralla, måste det dyka upp riktigt underliga låtar i huvudet? Som snuttar om lammets blod ur gamla Segertoner eller käcka trudelutter ur pilsnerfilmer?

12. Varför går det inte att cykla utan att samtidigt hitta på deckarhistorier? (Jo, det är så det funkar!)

13. Till sist. Varför är det så roligt att busa till det så här och varför gör vuxna människor inte det oftare?

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen