Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Krönikor 22 december 2020

Tack granen för allt du ger oss

Det är dags att säga god jul och titta tillbaka på ett intensivt och väldigt märkligt år. Lands chefredaktör Joel Linderoth skakar på huvudet åt det obegripliga 2020 och njuter av granens alla gåvor.

 God jul önskar hela Lands redaktion.
God jul önskar hela Lands redaktion. FOTO: Istock/John Guthed

Så kom den då. Stunden då man tittar sig omkring och säger god jul och gott nytt år och lite förbluffat konstaterar att ytterligare ett år har förflutit på denna jord. Hur gick det till? Det var ju februari alldeles nyss?

Ett februari som avnjöts i Jämtland och där de första tecknen på en förestående pandemi började skönjas men där ingenting i min hjärna varnade för att det skulle bli så här. Då jag banne mig skakade lite på huvudet åt min svägerskas bunkrande av mediciner och svågerns långt gångna planer på en tillflyktsort där ingenting skulle saknas. Nja, tänkte jag, så kan det väl ändå inte bli?

Men så blev det. Pandemin som vi kallar corona svepte in och ställde allt på ända och när vi först flyttade ut från redaktionen och började göra tidningen hemifrån så trodde vi det skulle handla om veckor. Nu har det gått månad efter månad efter månad och digitala möten har blivit lika vanliga som falukorv och lingonsylt och skinkmacka, det digitala mötet är det nya normala.

Julen kommer så klart bli väldigt annorlunda och för många kommer den förmodligen bli digital, den också. Inga resor, inga släktingar, inga över hela världen resande jultomtar, det är ju pandemi. Kom ihåg att träffas ändå, kom ihåg att ringas, att skicka julkort, att tänka på varandra för julen är en social högtid – corona eller ej.

Själv njuter jag allra mest av julgranen som på ett tydligt sätt länkar samman mig med mitt ursprung. Den underbara doften, den magiska klädseln och det där fantastiska med att ha ett träd inomhus, det tröttnar jag aldrig på. Och även om det kan verka märkligt att år efter år välja ett träd, släpa hem det och sedan pryda det med allsköns färger så kan man väl se det som en hyllning till skogen? Skogen som gett oss stora delar av vårt enorma välstånd och som fortsätter göra det även i framtiden. När mycket annat skakar så står skogen trygg och stark och skänker oss så mycket glädje. Även det kan vara julens budskap.

Ta hand om dig och dina träd och din skog och ha en fantastisk jul och ett spännande nyår – vi ses på andra sidan!

Hela redaktionen hälsar och tackar för ett, trots allt, härligt år tillsammans!

/Joel Linderoth

Chefredaktör på Land

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen