Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
kultur 8 januari 2016

Lands bloggare leder TV4s nya lördagsunderhållning Tack för dansen

Lördagen den 9 januari sänder TV4 lördagsunderhållningen Tack för dansen i tre avsnitt på bästa sändningstid. Programmet beskrivs som en dansbandsversion av den Lasse Holmqvists gamla TV-succé Här är ditt liv. Som programledare är lands.ses bloggare Thomas Deutgen och sångerskan Elisa Lindström.

Bild 1/3 FOTO: TV4
Bild 2/3
Bild 3/3

År ut och år in har dansbandsmusik lockat tusentals och åter tusentals människor till dansrestauranger, folkparker, stadshotell och andra festställen. Vardagkvällar och helgkvällar strömmar folk till för att lyssna och för att dansa till sina favoriter.

Det sägs att begreppen ”dansband” och ”dansbandsmusik” myntades i början av 1970-talet. Då hade storheter som Flamingokvintetten och Ingmar Nordströms redan varit i farten i över tio år.

Efter en nedgång på 1980-talet kom dansbandsmusiken starkt tillbaka på 1990-talet. Idag lever den i allra högsta grad, men det märks sällan i riksmedia. Möjligen händer det att någon TV-reporter masar sig iväg till dansbandsveckan i Malung. Möjligen.

Nu blir det ändring på det. Med början lördagen den 9 januari sänder TV4 lördagsunderhållningen Tack för dansen i tre avsnitt på bästa sändningstid. Programmet beskrivs som en dansbandsversion av den Lasse Holmqvists gamla TV-succé Här är ditt liv.

Det är en storsatsning med dansband, eftersom genren inte har fått tillräckligt med utrymme den senaste tiden, säger Anders Edholm, pressinformatör på TV4 till Expressen.

En av programledarna är Thomas Deutgen, en av Sveriges främsta dansbandsexperter samt bloggare på Land.se. Den andra är Elisa Lindström, sångerska i dansbandet Elisa’s.

Arvingarna

Banden vi få möta är Arvingarna, Larz-Kristerz och Lasse-Stefanz. För första gången berättas deras historia när det gäller musik och låtar, men också om livet på vägarna och om bandens framgångar och motgångar. Det blir också historiska nedslag i det dansade folkhemmet och i klassiskt dansbandsmode.

lassestefanz

Gästartister dyker upp i varje program, samt förstås en och annan överraskning. Banden kommer också att bjuda på unika versioner av sina största hits. Bland annat kommer vi att få höra Lasse-Stefanz-låten De sista ljuva åren med stråkar och flygel, och Larz Kristerz Jag måste ringa Carina i storbandsversion.

LarzKristerz

Vet ni förresten vilket av de tre medverkande dansbanden som hållit igång längst? Det bildades redan 1967 och första replokalen var ett hönshus i byn Gärds Köpinge utanför Kristianstad i Skåne. Första singeln, Kära Rut, kom 1970.

Ni lär få veta det och mycket mycket annat när Tack för dansen börjar.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen