Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
kultur 17 juni 2016

Max Martin släng dig i väggen – här är låten som ska få landslaget att ta EM-guld

Sveriges officiella EM-låt var tilltalade inte Kenneth Hagman i Mariefred. Så han gjorde sin egen – här låten som ska få herrlandslaget på guldtankar.

När Kenneth Hagman hörde Sveriges officiella EM-låt ”Mitt team” (producerad av Max Martin) tilltalade den inte honom.

– Jag tyckte att den officiella EM-låten var för smal i sin genre.

Växte gradvis

Men istället för att deppa ihop skrev han ihop en egen låt. Den växte gradvis fram och det viktiga i den var kärleken till fotbollen. Även Sveriges lagkapten Zlatan har förärats med en egen låt av Kenneth.

– Den handlar om Zlatans betydelse i landslaget, som ledare och inte bara som spelare. Hans ledarroll är så pass viktig.

Musiken har funnits i Kenneths liv till och från och tillsammans med sin bror har han uppträtt som trubadur. I vintras plockade han upp intresset igen.

Hoppas på spridning

Nu hoppas han på att fotbollslåtarna kan få spridning på läktarna och hjälpa herrlandslaget till slutspel.

– Tanken är att man ska kunna sjunga på dem på läktarna. Landslaget har ingen klack på det viset, vi sjunger nationalsången och sen stannar det av. Man behöver något som är lätt att sjunga med i.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen