Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
kultur 20 oktober 2016

Sex år efter kärleksfiaskot – det här gör TV-bonden Ann-Katrin idag

För sex år sedan satte Ann-Katrin Andersson stort avtryck i Bonde söker fru. Det här gör hon i dag.

FOTO: TV4

Ann-Katrin ”Tina” Andersson från skånska Stehag var med som enda kvinnliga bonden i Bonde söker fru 2010. Nu har det gått sex år sedan hon var med i programmet och singellivet på gården har fortsatt.

– Tiden går fort. Jag tycker att det är roligt, men man hinner inte med så mycket annat, säger Ann-Katrin Andersson.

Minns du det här?

Då sökte hon kärleken och valde slutligen Per-Johan, men av det blev det inget långvarigt. En och annan minns kanske den inte helt romantiska kryssningsresan.

Bondelivet har sin gilla gång

Livet rullar på som vanligt på gården och nu är det sex år sedan tiden tv-tittarna fick följa henne i jakten på kärleken. Ann-Katrin driver en ekologisk mjölkgård tillsammans med sin bror och de har sammanlagt 80 kor.
– För ett och ett halvt år sedan byggde vi en ny lagård, så det finns lite att göra, säger Ann-Katrin Andersson.

Jobbar tillsammans

Hon och brodern tog över lantbruket för 15 år sedan och djuren tar sin tid. När Land hör av sig och Ann-Katrin berättar om livet efter Bonde söker fru, så är hon på väg till veterinären är på väg för att undersöka en sjuk ko. Så ser en vanlig dag mitt i livet ut för lantbrukaren.

– Jag trivs med livet och träffar folk. Träffar man någon att dela livet med, så gör man. När man var yngre så var det kanske lite mer, innan vi tog över gården.

Resor som hinns med

Eftersom de är två syskon som samarbetar om lantbruket så blir det tillfällen att komma ifrån.

– Jag tycker mycket om att resa och den senaste var till Portugal. Det är spännande att komma iväg och se hur de har det på andra ställen, att bara ligga i en solstol är inget för mig.

Klistrad framför tv:n

Ann-Katrin Andersson ser tillbaka på tiden i ”Bonde söker fru” som en kul period.

– Det är inget jag ångrar i alla fall. Det var intensivt, med ett filmteam på plats ena halvan av dagen och ett annat den andra. Jag var med hela tiden.

”Trevligt program”

När årets upplaga av serien drar igång så kommer hon att sitta framför tv:n.

– Det är ett trevligt program. Kul att man har varit med, så jag anar hur det vi inte får se i programmet är.

Den närmsta höjdpunkten i livet utanför gården var ett besök på skördefesten i Lund, senare i år blir det nog en utlandsresa. Att kunna byta av varandra är en av fördelarna med syskonsamarbetet om gården.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen