Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 28 juli 2016

10 tecken på att du är en äkta hundnörd

Att leva med hund förändrar onekligen livet. Här är 10 saker som vi tycker är typiska för många av oss hundnördar. Känner du igen dig?

Bild 1/2 FOTO: Istock
Bild 2/2

1. Alltid förberedd

Du har ALLTID hundbajspåsar i väskan, jeansen, jackfickan, bilen … du har helt enkelt så många oanvända hundbajspåsar att de till och med dyker upp i tvättmaskinen var och varannan vecka.

2. Motionerar – oavsett väder

Hundpromenader är en av dina absoluta favoritsysselsättningar, hur konstigt det än låter för folk som inte har hund. Du gillar dem till och med så mycket att det inte spelar någon roll om det regnar, åskar eller är snöstorm. Det spelar inte heller någon roll om klockan är halv sex på morgonen eller halv tolv på kvällen. Det är mysigt i alla fall!

3. Känner alla

Du känner till alla hundar som bor i ditt kvarter och i grannskapet. Du vet var de där stora rottweilerkillarna bor och var den där lilla mopsen håller hus, du vet till och med vad de heter och vad de har för favoritgodis, däremot har du inte en aning om vad husse eller matte heter.

4. Ensamhet oroar

Du oroar du jättemycket över att vara borta för länge när hunden är ensam hemma. Om du måste iväg på något ärende som hunden inte kan följa med på får du dåligt samvete och stressar som en tok för att komma hem så fort som möjligt.

5. Umgås helst med hunden

Du föredrar egentligen hunden som sällskap. Även om du kanske inte vill erkänna det så stannar du hellre hemma med din fyrbenta vän än går på restaurang eller bio med din tvåbenta kompis. Fast du tvingar dig ibland för att inte uppfattas som helt asocial.

6. Lägger alla pengar på mat

Du lägger gladeligen många hundralappar på bra hundfoder varje månad även om det innebär att du själv får äta gröt och blodpudding med kort datum för att få ekonomin att gå ihop.

7. Aldrig hårlös

Hundhår, överallt hundhår, ändå bryr du dig inte. Du har för länge sedan gett upp alla försök att få bort dem från kläderna, soffan, bilen, sängen och till och med i maten. Numera är det förmodligen bara dina gäster som reagerar, men det vågar de nog inte säga till dig.

8. Förstår inte förbud

Du säger det kanske inte högt men du tycker egentligen att det är helt galet att man inte får ta med sig hunden överallt, hundar borde absolut få hänga med till mataffären, badhuset, skolan, jobbet, biografen … Varför inte?

9. Irriterar sig på andra

Du irriterar dig grymt mycket på andra hundägare som låter sina hundar springa lösa på offentlig plats, som drar och rycker i kopplet, som låter sina hundar gå fram och hälsa på din hund utan att fråga, som inte plockar upp hundbajs efter sig… bland mycket annat.

10. Upplever äkta kärlek

Du känner dig älskad på riktigt, för den du är, så som du är. Och du har insett att den kärlek som man får av en hund, om man behandlar den med respekt, är en väldigt speciell kärlek som är helt utan förbehåll.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen