Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 20 maj 2015

10 värsta sätten att få koskit över sig

Att livet på landet kan omges av en doft av gödsel är ett härligt faktum. Men det är inte lika härligt att rent fysiskt få skiten över sig. Här är tio exempel på när dyngan kommer lite väl nära.

1. Du går förbi en ko som ska bajsa. Samtidigt bestämmer hon sig för att hosta och du blir totalt nersprutad.

2. Du sitter och torkar spenarna på en ko inför mjölkning. Då bestämmer sig kogrannen för att bajsa – trots att hon just gjort just det – och skvätter ner hela dig.

land.se skriver om oväntade sätt att få kodynga över sig som här när korna ska lämna mjölkroboten.
När korna är i mjölkroboten kan oväntade överraskningar komma.

3. Du ska göra rent rännan under mjölkroboten med högtrycksspruta. Plötsligt tar det stopp och allt kommer som en rekyl rakt upp i ditt ansikte.

4. Du ska yrvaket ta tag i morgonmjölkningen. Just då bestämmer sig samtliga kor för att sprutlackera hela mjölkgropen. Gissa vem som står i mitten?

5. Du ska koppla från en slang för att pumpa ut gödseln från pumpbrunnen. Men upptäcker för sent att det är tryck kvar i slangen. Det tar kollegan tio minuter att spola dig ren med det iskalla vattnet i vattenslangen.

6. Du kör gödsel manuellt och transporterar ett rågat lass med skvimpande kanter ut på den överfulla gödselstacken. Just när du tar sats för att komma upp för plankan halkar du till, landar med ansiktet i kärran och välter hela lasset över dig.

7. Kvigorna/kalvarna/korna är på bushumör och kjesar precis där det är som kladdigast. Du har oturen att stå bakom. Bara att hala fram näsduken.

land.se skriver om värsta sätt att få kodynga över sig, som här när korna ska ut ur mjölkkarusellen.
När korna ska ut ur mjölkkarusellen kan det leda till oväntad lackering.

8. Du ska driva ut en grupp kor från mjölkkarusellen. För bästa effekt går du upp i baken på sista kon i gruppen. Hon markerar genom att lyfta på svansen och packa in dig från topp till tå.

9. Du ska seminera en ko och står väl i position med armen säkrad. Just då släpper kon en av sina berömda fisar. Problemet är bara att hon är lös i magen. Du blir prickig i hela ansiktet.

10. Kon har legat med svansen i rännan när du kommer nära. Eftersom det är tidigt på morgonen gäspar du och på ett magiskt sätt hamnar svansen rätt i ditt ansikte.

Läs fler artiklar om kor:

 • Köp en ko på nätet och få kött hem till dörren
 • Mjölkkronan som ska rädda bönderna – så går det
 • Läs mer om

  Gör som 60 000 andra!

  Missa inte Lands nyhetsbrev

  Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

  Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

  Populära ämnen på Land.se

  Läs artiklar i säsong

  Till toppen