Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 4 juni 2015

6 geniala sätt att göra din lantgård till en succé

Anders och Anne-Christine Nyberg köpte en gammal förfallen gård och har nu förvandlat den till en riktig besökarmagnet. Här är deras bästa tips för att öka ruljansen och väcka gården till liv!

Bild 1/2
Bild 2/2

Andra såg 600 kvadratmeter förfallen ­Hälsingegård. Anne-Christine och Anders ­Nyberg såg underbara möjligheter! Nu ­skapar de sitt gröna drömliv och har flera smarta ­jobbidéer. Här är deras bästa tips!

1. Bed & breakfast

Anne-Christine har inrett det ena av rummen för bed & breakfast.
Anne-Christine har inrett det ena av rummen för bed & breakfast.

Det kan räcka med ett par rum för extra inkomst. Anne-Christine och Anders har inrett personligt med second hand- och loppisfynd. Är du osäker – kolla in hur andra bed & breakfast är inredda för inspiration.

2. Renovera själva

De timrade väggarna har kommit i dagen i Anders och Anne-­Christines gamla Hälsingegård.
De timrade väggarna har kommit i dagen i Anders och Anne-­Christines gamla Hälsingegård.

Renovera så mycket som möjligt på egen hand eller ta hjälp av snälla vänner och släktingar. Allt för att hålla nere kostnaderna till ett minimum. Men elektriker- och rörmokerijobb behöver du nog anlita yrkesfolk till.

3. Afternoon tea

Fint uppdukat i salongen för Anne-Christines och Anders senaste idé – afternoon tea.
Fint uppdukat i salongen för Anne-Christines och Anders senaste idé – afternoon tea.

Anders och Anne-Christine har dukat upp för te och samvaro i salongen. Afternoon tea är ett socialt evenemang som kan locka både ortsbor och mer långväga gäster. Der är lätt att förbereda dukning, smörgåsar, bakverk och termosar. Annonsera ut på Facebook, sätt upp lappar och tipsa din lokaltidning. Julbord är ett annat bra evenemang.

4. Ha fasta publikmagneter

På Lindarnas gård kommer man att ha gårdsbutik med egna och andra lokalproducenters delikatesser och mathantverk. Man skapar också egna återkommande evenemang som gårdsmarknaden i augusti.

5. Håll kurser i mathantverk

Anne-Christine är utbildad konditor och kock och tänker ha kurser i mathantverk, bakning och matlagning. Använd de kunskaper ni har som kan intressera andra. Starta studiecirklar och kurser.

6. Ha egna djur

Inne i det varma kycklingrummet kläcks och växer nya kycklingar.
Inne i det varma kycklingrummet kläcks och växer nya kycklingar.

På Lindarnas gård finns getter, ­grisar och höns. De ska dels vara till nöje för besökarna som får vara med vid skötseln av djuren om de vill, dels till nytta genom att ge ägg, fungera som markberedare med mera.

Fler bra tips:

Ha tålamod – bygg upp verksamheten i små steg.

Om det är möjligt – ha kvar en inkomst från ett annat arbete första tiden.

Hitta flera olika ”ben” att stå på. Våga testa nya idéer i liten skala.

Ta hjälp av vänner och familj i början.

Använd sociala medier för att göra reklam för er verksamhet. Vi har en Facebookgrupp med nära 770 medlemmar där vi lägger ut nyheter och inbjudningar till event.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen