Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 8 maj 2015

7 heta mattrender 2015

Odlade insekter, bittra smaker och syrade grönsaker. Det är några av mattrenderna som spås bli stora under 2015.

FOTO: Istock

1. Drickbuljong

I New York är det här redan stort och något ”alla” pratar om och nu har en buljongbar öppnat. Drickbuljongens hälsofördelar är det man främst framhåller som förklaring till varför det har blivit så stort.

2. Lyxig snabbmat

Trenden med snabbmat som känns lyxig, allt från gourmetpizzor till fantastiska hamburgare, blir allt större då fler toppkockar ger sig in i den växande branschen.

3. Bittra smaker

Under 2015 kommer bittra grönsaker, bitter choklad och kaffe komma ut på marknaden och spås bli väldigt efterfrågat.

Läs också: Gröna trender du inte får missa

4. Odlade insekter

Den politiskt korrekta proteinkällan som kanske inte blir stor i Sverige under 2015 men möjligen utomlands och förr eller senare kommer den även hit, var så säker.

5. Det ”nya” glutenfria sädesslaget teff

Har länge odlats och ätits i Etiopien. Har beskrivits som det nyttigaste bland alla jordens gryn och efter att flera amerikanska kändisar har börjat äta det sprids det nu världen över i raketfart och det odlas numera även i USA.

Läs också: Matfuskets grundare listar butikernas 5 värsta varor

6. Fler vinbarer

De unga vuxna idag går gärna på vinbar och vill gärna att det ska kännas hippt, ungt och feminint. De ställen där man får provsmaka innan man beställer är extra populära.

7. Fermenterade livsmedel

Syrade grönsaker är ingen nyhet men börjar bli mer och mer populärt då fler och fler inser att fermenterad mat är supernyttig. Att syra sina egna grönsaker kan nog bli en stor trend framöver.

Läs också: 5 matvaror som håller längre än du tror

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen