Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 5 oktober 2015

8 sätt att leva hälsosamt på 10 minuter!

Här är 8 helt kostnadsfria råd till att leva mer hälsosamt på bara 10 minuter. Ett tips till alla som inte har tid eller råd att hänga på gymmet.

Bild 1/7
Bild 2/7
Bild 3/7
Bild 4/7
Bild 5/7
Bild 6/7
Bild 7/7

Läs också: 10 steg till ett lyckligare liv – det funkar faktiskt!

1. Bestäm en sockerfri dag

Du får klara dig utan mig i en hel dag…

Vi vet ju alla att det vita sockret är en stor anledning till många av våra vanligaste sjukdomar, ändå är det svårt att låta bli helt. Ta det lugnt med förbudet i början, en dag i veckan räcker gott och väl. Du märker skillnad – ditt sötsug kommer att minska radikalt.

2. Stå upp och arbeta – börja redan i dag

staupp
Sitt inte längre än 6 timmar per dag.

Stillasittandet har blivit det nya stora hälsohotet. Alltför mycket stillasittande (mer än 6 timmar per dag) ökar risken för cancer enligt en ny studie. Sätt på timern i telefonen så är det enklare att komma ihåg eller välj att stå upp efter lunch, då smälter du maten snabbare!

3. Tugga maten sakta (mindful eating)

ata
Ät långsamt så smälter du maten bättre.

Bra matsmältning börjar med att du äter i ett lugnt tempo så enzymerna i kroppen hinner bryta ner och smälta maten. Glöm inte att din magsäck reagerar med en mättnadskänsla ca 20 minuter efter det att du börjar äta maten.

4.  Ta trapporna

Bästa och billigaste vardagsmotionen.
Bästa och billigaste vardagsmotionen.

Har du inte tiden eller pengarna till gymmet betyder det inte att du ska hoppa över träningen. Trapporna är det bästa och snabbaste sättet att få in daglig motion på schemat, samla in resultaten i en app som kan räkna dina steg.

5. Smartare vätskebalans

Du behåller vätskan längre med hjälp av ett äpple.
Du behåller vätskan längre med hjälp av ett äpple.

En grön smoothie med chiafrön gör att du behåller vätskan längre i kroppen. Kombinera en flaska vatten med ett äpple det ger mer vätska än två flaskor. Hur då? Äpplets fibrer hjälper vattnet att ta upp det och behålla det längre i kroppen.

Läs också: Nya mirakelmedlet – 15 fantastiska sätt att använda kokosolja

Läs också: Så mixar du din egen superjuice – 6 bästa tipsen

6. Gå och lägg dig 30 minuter tidigare

30 minuter längre sömn varje dag ger stor skillnad på en hel vecka.
30 minuter längre sömn varje dag ger stor skillnad på en hel vecka.

Sömn är viktigare än mat och vatten. Håll koll på när du går och lägger dig och testa att lägga dig ca 30 minuter tidigare. Somnar du lätt framför TVn så sätt en timer så att du inte vaknar mitt i natten.

7. Skratta högt!

Bästa avslappningen är ett stort asgarv, det förlänger livet!
Bästa avslappningen är ett stort asgarv, det förlänger livet!

Skratt är den bästa, helt naturliga, medicinen som dessutom är gratis. Blodtrycket minskar och stresshormonerna sjunker. Lyckohormonerna dopamin och endorfin frigörs och du kan slappna av.

8. Gör en av sakerna på listan

Det är stor skillnad att säga att man ska göra något och verkligen göra det. Börja med EN grej på denna lista lägg sedan till vartefter. Lycka till med ditt nya hälsosamma liv!

 

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen