Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 24 maj 2017

Äkta sagoidyll till salu – Mellangården i Bullerbyn kan bli din

Aldrig har chansen varit större än nu att knipa det ultimata ”bullerby-läget”. Mellangården i Astrid Lindgrens berättelse om Barnen i Bullerbyn, där huvudpersonen Lisa bodde, kan nu bli ditt nya hem!

Drömmer du om att ge dina barn chansen att uppleva sorglösa sommardagar i form av barfotaspring bland faluröda hus och fruktträd indränkt i lantlig atmosfär? Nu är chansen här – på riktigt!

Mellangården i Astrid Lindgrens berättelse om Barnen i Bullerbyn, där huvudpersonen Lisa bodde, är till salu!

Mycket kulturhistoria

sevedstorp-125_anhtsz

Mellangården, som egentligen heter Sevedstorp, är inte bara ett inslag i de omtyckta barnböckerna, i verkligheten växte även Astrid Lindgrens pappa, Samuel August, upp i exakt samma hus i slutet på 1800-talet. Med andra ord är huset som nu finns ute till försäljning en del av Sveriges kulturhistoria.

Huset har tre rum och kök samt badrum. I trädgården finns en uthuslänga och flera  oemotståndliga detaljer finns bevarade: breda golvplank, rörspisar och en gammaldags trädgård. Men huset är i behov av renovering.

År 1946 kom den första av Astrid Lindgrens böcker om barnen i Bullerbyn ut och 40 år senare, 1986, spelades filmen ”Alla vi barn i Bullerbyn” in – precis här.

 

sevedstorp-125_sp6bes

Tomten är 1169 kvadratmeter stor och på gården ligger också ett uthus med förrådsbodar, loft och en matkällare.

sevedstorp-125_svhvmk

sevedstorp-125_isiy0m

sevedstorp-125_dymrdi

sevedstorp-125_3pzcb4

sevedstorp-125_ja4td9

sevedstorp-125_ffjcio

sevedstorp-125_n2eah8

sevedstorp-125_aoglia

sevedstorp-125_fgn172 sevedstorp-125_e6cawt

Vill du köpa Mellangården? Utgångspriset är 850 000 kr.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen