Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 8 oktober 2015

Antonia letade efter en epa-traktor – hittade sin livs kärlek

Antonia Halvardsson gick in på Blocket för att hitta en a-traktor. Men fann sitt livs kärlek i stället.– Han var mer intressant än traktorn, säger hon.

Det var en ombyggd a-traktor av modell Volvo 142 som för snart nio år sedan styrde samman Antonia Halvardsson och hennes sambo. Då var hon 14 år och var på gång att ta traktorkortet.

– Vi började skriva om bilen, men halkade snart in på andra ämnen som cross, snöskotrar och allt möjligt. Vi connectade direkt, säger hon.

Snart diskuterades inte a-traktorn längre och den såldes till någon annan.

Läs också: La ut lekstugan på Blocket – fick beställningar för 200 000

– Jag struntade totalt i bilen, jag var inte ens och tittade på den. Han gav till slut upp och förstod att jag inte ville ha den, säger hon.

Men de fortsatte ändå att skriva till varandra. Snart kom även webbkameran in i bilden.

– Han fick nog en chock när han såg mig där. Han hade nämligen trott att jag var en kille, säger hon.

De hade därefter daglig kontakt i flera års tid på nätet. Varför det blev så, vet hon inte.

– Det var ju inte så att jag var ute och letade killar på Blocket. Men jag fastnade för hans personlighet när vi skrev. Jag tyckte om det han skrev och han fick mig att skratta. Vi hade väldigt roligt ihop, säger hon.

Vad tyckte han om hos dig?

– Han föll för mig för att jag inte var som alla andra tjejer. Jag är ingen diva. Vi hade samma intressen, som snowboard och snöskoter.

Läs också: Kärleksdrama på åkern: Välj mig eller traktorn!

Avståndet gjorde att det skulle ta tre år innan de träffades på riktigt, eftersom han bodde i Örebro och hon i Värmland.

– Det var först när jag flyttade hemifrån för att börja gymnasiet i Karlstad som vi bestämde att vi skulle träffas, säger hon.

Antonia vågade först inte bjuda hem honom till henne, utan deras första möte skedde i stället hemma hos en av hennes kompisar.

– Jag var så nervös. Det pirrade i magen då jag visste att jag tyckte om honom, trots att vi aldrig träffats, säger hon, och fortsätter:

– Jag tror verkligen att man kan hitta kärleken även om man inte har träffats.

Läs också: Nästan alla vill ha mer sex

Hur var det att träffa honom?

– Det kändes som att vi hade känt varandra hela livet. Vi flyttade ihop bara tre månader senare då han började läsa till maskiningenjör i Karlstad. Jag var 17 år och han var 20 år.

I dag har de flyttat till Göteborg och har fått två barn – Saga, 2 år, och Charlie, 9 månader. Antonia är mammaledig men i höst tar sambon över ratten på hemmaplan, då hon ska börja läsa på universitetet.

Trots ödestraktorns stora betydelse i deras kärlekssaga, så samsas ingen bild på den bland barnfotografierna.

– Nej, men den har ändå en speciell plats för oss, även om jag aldrig har funderat kring ”tänk om han inte lagt ut annonsen och tänk om jag inte svarat”.

Blev det någon annan a-traktor för dig?

– Nej, jag tog aldrig traktorkortet. Jag klarade aldrig testet. Men jag har körkort i dag i stället.

—–

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen