Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 19 oktober 2015

Bästa recepten för Halloween – läskiga snacks för spökfesten

Halloween eller Allhelgona, vad du än firar, ordna ett riktigt spöklikt kalas! Här hittar du recepten, vad sägs om häxans glasstårta, spökmaränger och superläskiga fingrar?

Bild 1/2 FOTO: Thomas Hjertén
Bild 2/2

halloween_glasstarta

Häxans glasstårta

1 ½ l valfri glass
2 marängbottnar
2 ½ dl grädde
chokladsås
Smarties

Dekorering
spindlar av plast
strössel
Barbie
marsipan till Barbies kläder
florsocker

1. Täck insidan på en 3-liters rundad skål med plastfolie.
2. Varva glass, maräng (bryt stora bitar av bottnarna), chokladsås och Smarties i skålen. Ställ in i frysen i några timmar.
3. Stjälp upp tårtan och ta bort plastfolien. Vispa grädden och lägg ett lager grädde på glassen (”kjolen”). Sätt Barbie-överkroppen mitt på kjolen. Klä på hennes överkropp med till exempel marsipan. Dekorera tårtan med spindlar och strössel. Ska tårtan inte ätas direkt ställer du bara tillbaka den i frysen i upprätt riktning.

Läs också: Så karvar du en läskig lykta av pumpan – steg för steg

halloween_muffins

Halloweenmuffins – på 3 vis

12–15 stycken
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp.
3. Smält smöret på svag värme. Häll i mjölken i smöret och blanda med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och rör sedan ner det i smeten.
5. Sätt muffinsformarna på en plåt, allra helst en muffinsplåt.
6. Klicka ner smeten i formarna, de ska vara fyllda till lite mer än hälften.
7. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna innan du glaserar.

Spökmuffins

2 dl grädde
500 g marsipan
1 tsk smält mörk choklad
1 msk florsocker

1. Ta av muffinspappren och vänd alla muffins upp och ner. Vispa grädden och täck kakorna med grädden.
2. Kavla ut marsipanen och skär ut 12–15 cm stora cirklar.
3. Täck muffinsen med marsipan. Gör ett hål för munnen med en kniv. Markera ögon och mun med smält choklad. Pudra florsocker över.

Spindelmuffins

150 g Philadelphiaost
75 g rumsvarmt smör
200 g florsocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk färskpressad citron
2 msk kakao

1. Vispa ihop ingredienserna utom kakan, i en skål. Ta bort cirka 1 dl av den färdiga frostingen. Bred resten på toppen av alla muffins.
2. Blanda 1 dl av frostingen med 2 msk kakao (ev mer om du vill få en mörkare färg). Lägg kakaofrostingen i en spritspåse med smal tyll och spritsa i spindelmönster.

Pumpamuffins

1. Gör likadant som till spindelmuffinsen, men utan kakao. Dekorera den vita frostingen med kristyrpumpor. De finns att köpa på till exempel www.kakburken.se.

halloween-fingrar

Blodiga häxfingrar

20 stycken
20 Cadbury’s Fingers med chokladöverdrag
500 g mandelmassa
20 skållade, skalade mandlar
röd karamellfärg

1. Häll upp karamellfärg i en liten skål. Lägg i mandlarna och se till att karamellfärgen täcker alla. Det blir mer intensiv färg desto längre de får ligga. Låt dem sedan torka.
2. Rulla in ett fingerkex i mandelmassa och forma till ett finger. Rita/forma små hudveck på fingrets ovansida. Fäst en mandel som nagel och doppa den i ”avhuggna” sidan av fingret i karamellfäg.

TIPS! Gör blodiga popcorn

Poppade popcorn,
röd karamellfärg
Lägg poppade popcorn i en påse. Häll i några droppar karamellfärg. Skaka påsen med popcorn så ser det ruskigt blodigt ut.

Läs också: Tio tips på pumpagubbar för oss ”dödliga” pysslare

halloween-marangspoken

Marängspöken

Cirka 12 stycken
3 äggvitor
2 dl florsocker
4–5 droppar citronsaft
1 liten bit choklad

1. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en torr skål. Vispa med elvisp tills smeten blivit riktigt tjock, cirka 10 minuter.
2. Sätt ugnen på 125 grader och ta fram en plåt.
3. Skeda över smeten i en fryspåse. Klipp av ett hörn och spritsa toppar, cirka 6 cm i diameter. Försök att få dem så höga som möjligt. Låt stå i kylen i 15 minuter. Om det behövs kan du forma om dem (få upp dem mer på höjden) med två skedar efter att de stått i kylen.
4. Grädda marängerna i den nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. Låt svalna.
5. Smält choklad (en ruta räcker) och måla på ögon med en tandpetare.

halloween-godis

2 hemska partytips

Godisvaser

1. Fyll höga vaser med goda saker: Blanda popcorn med Smarties, roligt godis (löständer t ex) och marshmallowsspöken.

Marshmallowsspöken

marshmallows
smält mörk choklad
grillpinnar

1. Sätt en marshmallow på en grillpinne av trä.
2. Smält chokladen och ta en tandpetare och rita ögon och mun på spöken.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen