Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 15 februari 2017

Bränt dig på en brännässla? Här är knepet som faktiskt fungerar

Nässlorna bränns, men gnugga inte med blad, gnugga inte det brända området alls. Håll istället tassarna borta, hämta vatten och en rulle tejp!

Det sägs att man ska gnugga med mosade nässelblad eller groblad när man bränt sig på brännässlor. Vissa föreslår till och med sand. Glöm det. Tänk i stället på att nässlorna bränns med små, vassa nålar doppade i ett gift som kliar och bränner. Det är som att få små, giftiga glasflisor på huden.

land_artikel_nassla_narbild
Brännässlans taggar kan göra ont. Foto: All Over Press.

Gör i stället så här – tre enkla steg

1. Bort med tassarna. Gnugga inte, klia inte. Rör inte det utsatta stället alls. Så fort du rör huden klappar och föser du de små flisorna längre in i huden.

2. Häll vatten över huden. De flisor som inte fastnat än ligger och lurar ovanpå skinnet. De sköljer du bort.

3. Hämta tejp. Ta en bit och klappa den mot byxbenet så att du får bort värsta ”klibbet”. Lägg sedan tejpen försiktigt mot huden och dra bort. Nässelflisor som sticker upp ur huden fastnar och dras bort.

Håll sedan nässelbestånden kort. Klipp och hugg ner dem så fort de dyker upp, använd med fördel till eget gödselvatten eller matlagning. De nya skotten är späda och mjuka och går utmärkt att koka soppa på.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen