Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 6 mars 2017

Därför är det så bra att växa upp med hund

Om man har möjlighet ska man absolut ha hund när barnen växer upp, tycker terapeuten Meit Backman. Det ger en ovärderlig trygghet som inte går att mäta.

FOTO: Istock

Det en hund ger ett barn går inte att ta på och heller inte att mäta, men är helt ­ovärderligt, säger terapeuten Meit Backman. Hon fick själv en tax när hon var i tioårsåldern, som blev en vän som kom att betyda ”allt” under uppväxten.

Villkorslös kärlek

– Den villkorslösa kärleken man får av en hund betyder enormt mycket för ett barn, särskilt för de barn som växer upp i dagens stressade samhälle. I hunden finns den trogna vännen som alltid, alltid finns där och som inte kräver några ord eller förklaringar.

Boostar empatin

hund2

När barnet får ta del av den efterlängtade och villkorslösa kärleken hjälper det dessutom honom eller henne att utveckla sina empatiska och sociala sidor.

– Det är mycket man får per automatik om man har kärleken från en hund när man är liten. När man själv känner sig villkorslöst älskad vill man ta hand om och göra sitt bästa också för hunden, och i förlängningen även för andra i ens närhet, säger Meit Backman.

Hjälper barnet stressa ned

Land.se listar sex anledning till varför hunden slickas.

Både barn och hundar har även det gemensamt att de är ”nuets mästare”, de kan konsten att leva för stunden och uppleva ögonblicken mycket starkare än stressade vuxna.

– Eftersom tempot skruvats upp så mycket i vårt samhälle tror jag också att hunden kan hjälpa barnet att komma till ro och hitta en oas i tillvaron, säger Meit Backman.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen