Land 17 mars 2017
Evas och Kristinas kolbulle med lingonsylt
Eva Justin och Kristina Nilsson bjuder på en värmländsk specialitet; kolbullar. Under sommarhalvåret jobbar de ideellt på Ramsbysätern där de bland annat ansvarar för stekningen av kolbullarna.
Det här behöver du: (4 portioner)
2 dl skrädmjöl
2 dl vetemjöl
6 dl vatten
600 g fläsk
salt

Gör såhär:
1. Vispa ihop vatten, mjöl och salt till en pannkaks-liknande smet. Låt gärna stå och svälla en stund
2. Tärna och stek 1/4 av fläsket i en stekpanna.
3. Slå på 1/4 av smeten över fläsket och låt steka tills den får fin färg på undersidan.
4. Vänd kolbullen och stek den på andra sidan.
5. Upprepa tre gånger så blir det fyra kolbullar.
6. Servera med lingonsylt.
Tips: Äter du inte fläsk kan du lägga getost på kolbullen i stället.