Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 17 mars 2017

Evas och ­Kristinas kolbulle med lingonsylt

Eva Justin och ­Kristina ­Nilsson bjuder på en värmländsk specialitet; kolbullar. Under sommarhalvåret jobbar de ideellt på ­Ramsbysätern där de bland annat ansvarar för stekningen av kolbullarna.

Det här behöver du: (4 portioner)

2 dl skrädmjöl
2 dl vetemjöl
6 dl vatten
600 g fläsk
salt

Land.se skriver om Eva Justins och ­Kristina ­Nilssons magiska kolbullar.
Gör såhär:

1. Vispa ihop vatten, mjöl och salt till en pannkaks-liknande smet. Låt gärna stå och svälla en stund

2. Tärna och stek 1/4 av fläsket i en stekpanna.

3. Slå på 1/4 av smeten över fläsket och låt steka tills den får fin färg på undersidan.

4. Vänd kolbullen och stek den på andra sidan.

5. Upprepa tre gånger så blir det fyra kolbullar.

6. Servera med lingonsylt.

Tips: Äter du inte fläsk kan du lägga getost på kolbullen i stället.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen